Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lebron James: “Wade zaslužuje biti najbolji šesti igrač lige”

LeBron James misli da njegov dobar prijatelj Dwyane Wade zaslužuje nagradu za najboljeg šestog igrača lige.

“Vjerojatno je kandidat broj jedan”, izjavio je James novinaru Nicku Friedellu. “Nisam pristran, iako je on jedan od mojih najboljih prijatelja, no ja samo gledam timove.”

Wade je na početku sezone bio starter, no u napadu nije bio pravi, tako da je prihvatio ulogu rezerve. Ulazeći s klupe je pokazao vrlo dobre igre, a nakon ozljeda koje su pogodile Cavse je preuzeo i ulogu razigravača, što za sada daje rezultate, jer Cavsi igraju odlično i napokon liče na momčad koja pretendira na naslov prvaka lige.

Wade je jedan od glavnih igrača Cavsa u ostvarenju nevjerojatnog pobjedničkog niza, u prosjeku zabija 13,5 poena uz po 4,9 skokova, 4,0 asistencije, 1,4 ukradene lopte i jednog bloka u 24,6 minuta po susretu.

Ali Wade je samo jedan od nekoliko igrača koji kao šesti igrači pružaju odlične igre. Tu su još Rodney Hood, Tyreke Evans i Lou Williams, koji prosječno zabijaju 17 ili više poena s klupe, dok su igrači poput Jonathona Simmonsa i Juliusa Randlea dobri na obje strane terena. Vrijedi spomenuti i Toronto Raptorse, koji u momčadi imaju nekoliko  kandidata za tu nagradu, budući da Kanađani po neto ocjeni imaju najbolju klupu lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE