Wednesday, September 27, 2023

ZADNJE OBJAVE

Lebron James:”Dražen je bio neviđen šuter, igrač kakav dotad nije viđen u NBA ligi”

Novinar tportala Vlado Radičević tijekom desetak posjeta SAD-u imao je priliku razgovarati s mnogim bivšim i sadašnjim NBA zvijezdama na temu Dražena Petrovića, istaknuo je izjavu ponajboljeg igrača svijeta LeBrona Jamesa, zvijezde Lakersa:

‘Kada je Dražen igrao bio sam još klinac, ali stvarno sam ga volio gledati. Bio je neviđen šuter, igrač kakav dotad nije viđen u NBA-u, što se stranaca tiče. Kada je zabio Houstonu 44 koša, bio sam ushićen. Sjećam se da me znao oduševljavati i svojim asistencijama, a to je dokaz da je itekako razumio igru. Bio je talent iz Europe kakav NBA liga do tada nije vidjela. Dražen je bio nešto novo, danas je nekome možda normalno vidjeti strane igrače kako igraju glavne uloge u svojoj momčadi, ali Dražen je svima njima otvorio vrata. I to treba cijeniti. Uostalom, Netsi su mu umirovili broj tri, što govori koliko su ga cijenili’, kazao je o Draženu LeBron James, četverostruki MVP i osvajač dvije titule NBA prvaka s Miami Heatom.

Upečatljiva je i izjava legendarnog Tima Duncana, legende San Antonio Spursa i vlasnika pet titula NBA prvaka:

‘Dražen Petrović najbolji je europski košarkaš u NBA-u! On je bio čudo. Nemojte misliti da sam vam to rekao jer ste iz Hrvatske. Zaista tako mislim jer znam kako je europskim igračima bilo zabijati 22 koša svake večeri prije deset godina. Danas kada im treneri vjeruju, situacija je sasvim drukčija. To je ogromna razlika.’

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE