Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron: MVP nagrada je u redu, ali ja imam posla na parketu

U nedjelju navečer po srednjoeuropskom vremenu će i službeno postati poznato tko je ovogodišnji dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) u NBA ligi.

I tijekom same sezone se znalo da će nagrada opet otići u ruke LeBrona Jamesa, košarkaša Miami Heata, a posljednjih dana su mnogi američki mediji i sami neslužbeno objavljivali kako je takva informacija točna.

LeBron James će tako osvojiti već četvrtu takvu titulu u karijeri, čime će postati tek peti košarkaš u povijesti s četiri trofeja i više. Podsjetimo da je Kareem Abdul-Jabbar šest puta bio MVP, Michael Jordan i Bill Russell pet puta, a Wilt Chamberlain četiri kao i James.

“Vidite i sami da ne živi na slavi. Jednostavno ga ne možete potjerati s parketa”, rekao je o svom suigraču Dwyane Wade.

James je, inače, ovo priznanje osvajao 2009., 2010. i 2012. godine kada je predvodio Miami do naslova NBA prvaka. Ove je sezone Heat osvojio prvo mjesto u osnovnom dijelu sezone, a bez poteškoća se plasirao i u drugi krug doigravanja (4-0 protiv Milwaukeeja). James je bio kroz sezonu na prosjeku od 26,8 koševa, 8 skokova i 7,3 asistencija.

“MVP nagrada je u redu, kao i svaka druga nagrada. No, ja još imam stvarno mnogo posla na parketu. Želim napredovati, znam da mogu, želim raditi i dalje osvajati. Želim biti najbolji u svakom trenutku i kada je trening u pitanju, želim biti posljednji koji će otići s njega”, rekao je James.

Latest Posts

NE PROPUSTITE