Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron nezadovoljan što nije osvojio nagradu za najboljeg obrambenog igrača

LeBron James će ove sezone vrlo vjerojatno po četvrti puta u pet godina biti proglašen za MVP-a, nagradu koja se dodjeljuje najkorisnijem igraču regularne NBA sezone. Proglašenje ove nagrade, odnosno njezina dodjela, trebala bi biti kroz idućih tjedan dana. No, treba reći kako je James bio nezadovoljan osvojenim tek drugim mjestom u izboru za najboljeg obrambenog igrača ove sezone. Podsjetimo, tu je nagradu ove sezone osvojio centar Memphis Grizzliesa, Marc Gasol.

“Ja čuvam sve igrače na terenu. Ne znam postoji li ijedan igrač u NBA povijesti koji je čuvao sve igrače, od pozicije 1 do pozicije 5. Sada je već sve gotovo i riješeno”, rekao je James.

Samo su dvojica igrača u povijesti NBA lige u istoj sezoni uspjela osvojiti nagradu za najboljeg obrambenog i najkorisnijeg igrača sezone. To je uspjelo jedino Hakeemu Olajuwonu i Michaelu Jordanu. Jordan je tu nagradu osvojio 1988. godine, dok je Olajuwonu to pošlo za rukom 1994. To je vrlo rijetka pojava, bez obzira na to što svaki MVP igra dobro na svim stranama. Iskreno, James je u posljednjih 5 godina bio vrlo ozbiljan kandidat za ovakav pothvat. On će ove sezone obilježiti svoj 5. ulazak za redom u najbolju obrambenu petorku lige, što je dovoljan pokazatelj obrane Jamesa.

James je vrlo blizu tituli za najboljeg obrambenog igrača bio 2009. godine, kada je također završio na drugome mjestu iza Dwighta Howarda, a dva puta je završio kao četvrti u izboru. Ovaj podatak govori kako se James uvijek vrtio i bio u užem izboru za najboljeg obrambenog igrača, ali nikada nije bio potpuno favorit za njezino osvajanje.

Također, teško je pri izboru ignorirati timski rad. Gasolov Memphis je prva obrambena momčad lige, dok je Jamesov Miami 9. na toj poziciji. Zbog toga postoji opravdanje zašto James nije osvojio ovu nagradu, bez obzira koliko je on dobar obrambeni igrač. Stoga postoji mišljenje kako James nikada neće osvojiti ovu nagradu, prvenstveno zbog obrambene igre cijele momčadi koja je bitan faktor pri odluci za najboljeg pojedinca. Zbog svega toga James ima pravo na ljutnju što nije dobio više javnih pohvala na svoju obrambenu igru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE