Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

LeBron: Nisam mogao odšetati do klupe

Pet i po minuta prije kraja èetvrte utakmice finala doigravanja za NBA prvaka najdominantnije je tijelo u ligi prvi put zakazalo: od grèeva u lijevoj nozi LeBron James nije mogao samostalno otiæi do klupe.

“Želio sam odšetati do klupe, no moje mi noge nisu dopustile. U osnovi, noge vas jednostavno iznevjere, otkažu, i ne možete uèiniti apsolutno ništa glede toga” izjavio je nakon utakmice 27-godišnji košarkaš Miami Heata, najbolji igraè NBA lige ove sezone koji je novim sjajnim uèinkom (26 koševa, 12 asistencija, 9 skokova), doveo svoju momèad do treæe pobjede (104-98) nad Oklahoma City Thunderom u èetvrtoj utakmici serije.

“LeBron jest nakaza, èudo prirode. Ipak je ljudsko biæe” dodao je Jamesov suigraè Udonis Haslem.

Nakon što su ga suigraèi sredinom posljednje èetvrtine iznijeli s parketa na klupu, iz lijeènièke su se službe bacili na Jamesovu lijevu nogu kako bi ga èim prije osposobili za povratak.

Šepajuæi se LeBron ubrzo vratio na parket, te dvije minute i 51 sekundu prijek kraja utakmice pogodio presudnu tricu za vodstvo 97-94. Nije izdržao dugo: 55 sekundi prije kraja ponovno je posrnuo i više nije mogao nastaviti igru. Posao je dovršio èesto podcjenjivani Miamijev playmaker Mario Chalmers, koji je zabio pet posljednjih Miamijevih koševa, te pogodio oba slobodna bacanja 13.8 sekundi do kraja za nedostižnih 103-98. Završio je utakmicu s 25 poena.

Osim iscrpljenosti LeBron James, meðutim, nema drugi problem. To znaèi da bi spreman trebao doèekti petu utakmicu serije u èetvrtak u Miamiju, kojom bi domaæa momèad mogla riješiti pitanje osvajaèa naslova u sezoni 2011/12.

Latest Posts

NE PROPUSTITE