Tuesday, December 6, 2022

ZADNJE OBJAVE

LeBron: Nitko me ne može èuvati 1 na 1!

Finalna serija preselila se u Dallas, te nam je danas na rasporedu treæa utakmica Finala. Nakon dvije utakmice odigrane u Miamiju obje ekipe ostvarile su po pobjedu, te danas momci iz Miamija žele  vratiti prednost domaæeg terena, dok Mavericksi žele pobijediti u tri preostala susreta na domaæem terenu i tako doæi do prvog naslova u povijesti kluba.

- Advertisement -

Ponajbolji igraè Miamija u dosadašnjem dijelu doigravanja LeBron James u dvije Finalne utakmice bilježi brojke od 22 poena, 8,5 skokova, 4,5 asistencije i 2,5 ukradene lopte uz odlièan postotak šuta iz igre od 55 % i 50 % za tricu. Iako su to odliène brojke ipak su manje (broj koševa po utakmici) od njegovih dosadašnjih koje je bilježio u doigravanju, a velike zasluge zbog toga dobio je krilni igraèa Dallasa Shawn Marion. Jamesa su u doigravanju èuvali odlièni obrambeni igraèi Andre Iguodala, Paul Pierce i Luol Deng, no èini se kako najbolji posao na njemu radi upravo Marion. Uz to što igra  solidnu obranu Marion u Finalu ostvaruje najbolje brojke u cijeloj ovogodišnjoj sezoni, te umjesto dosadašnjih 12,5 poena koliko je zabijao, bilježi brojke od 18 koševa (uz odliènih 57 % šuta iz igre), 9 skokova i 3,5 asistencije protiv Miamija, a obranu na njemu igra James koji je kroz doigravanje igrao odliènu obranu, te je bio prozivan i za najboljeg obrambenog igraèa lige u doigravanju.

James ne misli da Marion igra odliènu obranu na njemu što dokazuje i brojka od 59 % šuta iz igre kada ga èuva Marion, te o tome što misli tko ga u Finalu može zaustaviti rekao je: ”Mislim da u ovoj ligi ne postoji igraè koji me može èuvati 1 na 1. Marion je igraè koji igra obranu na meni, no ne može me èuvati 1 na 1.”

Da u Finalu zabija manje poena po utakmici svjestan je i sam, te ja kao  razlog tome naveo broj slobodnih bacanja koje izvodi po utakmici, a ne Marionovu obranu. ”Moram biti agresivniji u reketu. Šest slobodnih bacanja u dvije utakmice? To je definitivno premalo. Uložit æu veæi napor da budem agresivniji, probat æu se probijati do koša i tako stvarati prilike za sebe i suigraèe.” , zakljuèio je James.

- Advertisement -

Da Jamesova prièa sa slobodnim bacanjima drži vodu govori podatak o prosjeèno izvedenih 9 dodatnih bacanja po susretu u prvih 15 utakmica doigravanja, dok u Finalu protiv Dallasa na liniju dodatnih bacanja ide samo tri puta po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE