Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron nosio simbolične tenisice različitih boja

LeBron James sinoć je nosio jednu crnu i jednu bijelu tenisicu u pobjedi protiv Wizardsa. Na obje je stajao zlatni natpis equality (hrv. jednakost). Simbolika boja je očevidno bila poborništvo rasne jednakosti, crne i bijele rase.

LeBron je tenisice s istim natpisom nosio i na otvaranju sezone i ujedno lige u meču protiv Celticsa, no tad su obje tenisice bile crne boje. Tad je izjavio da je te tenisice odabrao kao reakciju na kritiziranje Donalda Trumpa NFL crnaca koji su mirnim prosvjedovanjem upirali prstom u rasnu nejednakost u SAD-u, što je američkom predsjedniku očito bilo zasmetalo.

“Htio sam nastaviti konverzaciju o tome. Znamo kroz šta prolazimo i znamo kroz što smo prolazili kao nacija, kao svijet. Tako da sam imao priliku iskoristiti platformu (Nike) za veće dobro. Zašto ne?” rekao je tada James.

Sinoć je također pružio sjajnu all-round partiju i izjednačio je u svojoj 32. godini niz triple-doublea od tri utakmice zaredom. Posljednji i jedini puta dotad, takav niz pošao mu je za rukom 2009., kad je osvojio prvu od svoje četiri MVP nagrade. Unatoč tome, on svojom igrom od jučer nije bio zadovoljan:

“Zapravo sam večeras igrao prilično loše. Nisam bio jak na lopti i imao sam šest izgubljenih lopti.”

U posljednjih 13 utakmica King je na triple-double prosjeku i to je glavni razlog što su za to vrijeme Cavsi na omjeru 12-1. Na vratima 33. godine, LeBron pruža možda svoje najbolje partije u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE