Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron o sjajnoj trici: “Svake godine želim biti bolji!”

LeBronu Jamesu su 32 godine, no ponajbolji košarkaš današnjice iz sezone u sezonu uspije unaprijediti pokoji segment svoje igre.

Ove sezone ističe se njegov šut iza linije za ti poena, jer James je od rujna na postotku od 43%, što je rekord njegove karijere.

Noćas je upravo tim oružjem sredio Kingse. 16 sekundi pije kraja utakmice, Lebron je step-back tricom povisio vodstvo Cavsa s dva na pet razlike i riješio utakmicu. Spomenimo usput i da je prethodno tomu blokirao pokušaj Kingsa za vodstvo te zabio polaganje.  Za tricu je šutirao 5/8, bolje čak i od svog suigrača i specijalista na tom području, Kylea Korvera, koji je šutirao 4/8.

Prethodni rekord James je ostvario u šampionskoj sezoni Heata čiji je tada bio član – 2012./13. šutirao je 40,6 posto. Iako je ova sezona daleko od kraja, ova činjenica mnogo govori.

“Svake godine se želim poboljšati u nečemu. Ova liga se s godinama pretvorila u šutersku, da se tako izrazim. Većina igrača bez problema može pogoditi tricu, a to želim i ja. Puno sam radio na tome tijekom ljetne pauze i sad kad je sezone krenula, pokušavam to implementirati u svoju igru. Mnogi ne očekuju od mene previše vanjskih šuteva, zato radim na tome da ih pokretima tijelom izbacim iz ravnoteže i da ne znaju što ću iduće učiniti”, izjavio je James nakon pobjede nad Kingsima.

Iako su Cavsi prilično loše ušli u sezonu, naposlijetku su proigrali i trenutno su u spektakularnom nizu od 13 uzastopnih pobjeda, a najveće zasluge idu upravo LeBronu. King James je, usprkos bojnim osporavanjima, dokazao da je još uvijek – kralj!

Latest Posts

NE PROPUSTITE