Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron odustao od kandidature za predsjednika Udruge igrača

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James isključio se iz kandidature za predsjednika Udruženja igrača NBA lige (NBPA), koje će idućeg tjedna ostati bez predsjednika kada Dereku Fisheru istekne aktualni ugovor.

LeBron James je u protekle dvije sezone osvojio dva NBA prstena s Miami Heatom, a između te dvije sezone se okitio i zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Londonu. S obzirom na svoj ugled i utjecaj, te na činjenicu da je involviran u NBA ligi već deset godina, bio bi idealan kandidat za čelnog čovjeka sindikata igrača NBA lige, jer njegov glas bi sasvim sigurno imao golemu važnost. Osim toga, Udruženje igrača bi prvi puta na svom vrhu imalo jedno veliko ime još od vremena kada je Patrick Ewing obavljao taj posao.

Međutim, to se, barem zasada, neće dogoditi. To je potvrdio i sam James, uz kratko objašnjenje “da u ovoj fazi svoje karijere ne bih imao dovoljno vremena za administrativne dužnosti, odnosno da ne bih mogao na najbolji mogući način obavljati svoju predsjedničku dužnost”. Prije dva dana je prvo izjavio da razmišlja o ovoj poziciji, no sada je ipak odustao od te ideje.

Prvi kandidat za mjesto predsjednika sada je ponovno Roger Mason Junior, koji je aktualni potpredsjednik.

Latest Posts

NE PROPUSTITE