Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron odveo Miami do treæe pobjede nad Knicksima

Igraèi Miami Heata i treæi su puta bolji bili od igraèa Knicksa, ovoga puta u Madison Square Gardenu te se nalaze na korak do prolaska u drugi krug doigravanja.

Knicksi jednostavno nemaju dovoljno napadaèke snage u ovoj seriji. Glavni i jedini izvor poena u napadu im je Carmelo Anthony kojem se najèešæe pridruži J.R Smith koji ulazi s klupe. Amar’e Stoudemire nije igrao zbog ozljede ruke , ali on u ovoj seriji gotovo nikako ne doprinosi Knicksima, što je jedan od razloga zašto oni ne mogu parirati Heatu. U Miamiju se uvijek raspoloženim Jamesu i Wadeu pridruži netko od suigraèa, a ovu utakmicu je to bio Mario Chalmers.

Knicksi motivirani ulaze u utakmicu sa željom da ostvare prvu pobjedu u ovoj seriji i smanje prednost Heata. Meðutim, poèetak utakmice ide na stranu Heata. Zahvaljujuæi tricama Bosha i Chalmersa, te odliènom zakucavanju LeBrona Jamesa na asistenciju Dwyanea Wadea Miami u startu stjeèe prednost od 9:4. Nakon timeouta trenera Woodsona stvari se ne mijenjaju na parketu. Nakon toga Woodson šalje na parket J.R Smitha koji zajedno s Carmelom Anthonyjem topi razliku Heata da bi na kraju èetvrtine rezultat iznosio 19:19.

Na startu druge èetvrtine igraèi s klupe Knicksa prave seriju 5-0, te je rezultat 24:19 u korist domaæina. U napadu Heata Wade uzima teške šuteve koje promašuje ali Knicksi to ne iskorištavaju na drugoj strani terena. Starteri obje ekipe se vraæaju u igru a Miami zahvaljujuæi dobroj obrani stiže na samo 1 poen zaostatka, ali nervozni LeBron James omoguæava Knicksima novu prednost od 6 razlike. Trener gostujuæe ekipe Eric Spoelstra traži timeout i zahtijeva od svojih igraèa pristup koji su imali na poèetku prve èetvrtine. Meðutim, timeout trenera Heata nije urodio plodom, Knicksi svoju prednost podižu na 10 poena razlike, ali igraèi Miamija uspijevaju smanjiti tu prednost na 4 razlike do poluvremena.

Drugo poluvrijeme pogoðenom tricom otvara Mario Chalmers, pridružuje mu se Wade koji tricom preko Chandlera donosi prednost Heatu od 51:46. Knicksi uspijevaju do kraja èetvrtine ostati u igri prvenstveno zahvaljujuæi preciznosti s linije slobodnih bacanja. Zatim poèinje posljednja èetvrtina tj. ona ista za koju se govori da LeBron James najlošije odigra. Ovoga puta LeBron je pokazao drugaèije. Otvara posljednji period igre pogoðenim šutem za 3 poena i šalje Heat na 5 poena prednosti. Nakon trice James veže još 8 poena i Miami ima prednost od 9 razlike. Kada je LeBron stao nastavili su Mario Chalmers i Dwyane Wade, da bi im se na kraju èetvrtine opet pridružio James koji je samo u posljednjoj èetvrtini postigao 17 poena. Važno je reæi da je u tom naletu Heata u posljednoj èetvrtini Chalmers pogodio 3 šuta za tri poena. Konaèan rezultat utakmice je 87:70 za Miami Heat.

Najefikasniji kod Heata bili su LeBron James s 32 poena i 8 skokova te Dwyane Wade s 20 poena, dok je kod Knicksa Carmelo Anthony postigao 22 poena uz 8 skokova.

Za Knickse su igrali samo Anthony i Smith što naravno nije bilo dovoljno, te Miami odnosi pobjedu s gostovanja i vodi u seriji 3-0. Knicksima se bliži “metla” ali postoji moguænost da se u èetvrtoj utakmici vrate Jeremy Lin i Amar’e Stoudemire na parket, te da æe Knicksi preko njih pokušati produžiti ovu seriju. Sljedeæa utakmica igra se u nedjelju takoðer u Madison Square Gardenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE