Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron oštro osudio glasine o mogućoj razmijeni

Alfa i omega Cleveland Cavaliersa, LeBron James, navodno zagovara razmjenu koja će u redove aktualnih prvaka dovesti Carmela Anthonyja, dok će u suprotnom smjeru krenuti Kevin Love.

Službenici u upravi Cavaliersa su za sada protiv ovakve razmjene. S druge strane, predsjednik košarkaških operacija New York Knicksa, Phil Jackson, želi se riješiti Anthonyja prije kraja prijelaznog roka, 23. veljače.

Američki mediji su prošle godine u isto vrijeme prenosili da su James i Anthony razgovarali o potencijalnoj razmjeni, ali Carmelo tada nije bio spreman napustiti New York i sukladno s tim nije ni tražio trade.

Za aktualne prvake, angažiranje Anthonyja bez gubitka Lovea bi zahtijevalo da Knicksi pristanu primiti najmanje tri igrača da bi se postigao balans plaća.

Frank Isola iz New York Dailyja prenio je ovu vijest, na što je LeBron reagirao veoma oštro:

To je smeće, kao i tip koji je to napisao, posebno u toku utakmice. Uvijek se stvara nepotrebna buka i to se odrazi na nama. Moramo se fokusirati na stvari koje moramo završiti da bi se borili za naslov. Imamo koga imamo, a naš generalni menadžer će uraditi sjajan posao ako zaključi da tim treba pojačanja. Za sada smo na dobrom putu.“

Moguće je da LeBron nešto mađija iza kulisa. Poznata je njegova želja da jednom zaigra sa svojim velikim prijateljem Carmelom. Možda LeBron želi da zaboravimo njegov istup od prije par tjedana: „Potreban nam je j****i playmaker“ i „Moramo dovesti razigravača. Koliko puta moram ponoviti“?

Teško ga je shvatiti ozbiljno kada u suštini kaže da je roster dobar takav kakav jeste. Znamo da gura neke promjene, zato što je to uradio javno. To ne znači da se zalaže za Love/Anthony razmjenu, te vjerujemo da je LeBron dovoljno pametan da to nikada i ne učini.

Vjerojatno bi Love/Anthony trade u nekim segmentima pomogao Cavsima protiv Warriorsa ove godine, ali bi im debelo naštetio protiv svake druge ekipe ove godine, a isto tako i protiv svake druge ekipe – uključujući i Warriorse – u godinama ispred. To nije dovoljan teret da prevagne u korist razmjene, iako je već jasno da je Golden State glavna prijetnja ove sezone.

Bez obzira što je LeBron predlagao prije danas, teško je vidjeti bilo kakav rasplet osim trenutnog do kraja roka. Ako je James uopće bio za navedenu razmjenu, teško da bi ovako oštro osudio glasine. U pitanju je ipak stav nekoga tko je siguran u Loveov ostanak i tko će stati uz svoje suigrače u borbi za prsten.

Latest Posts

NE PROPUSTITE