Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron predvodi najbolju obrambenu petorku sezone

Nakon što su juèer proglašene najbolje rookie petorke sezone, danas je na red došlo biranje najboljih obrambenih petorki.

Pravila glasanja slièna su kao i za rookie petorke, svih 30 glavnih trenera odabralo je 5 igraèa za prvu obrambenu petorku i 5 igraèa za drugu obrambenu petorku, uz ogranièenje da trenerima nije dozvoljeno glasati za igraèe iz svog tima. Jedan glas za prvu petorku vrijedi dva boda, dok glas za drugu petorku vrijedi jedan bod.

Razlika izmeðu glasanja za rookie i obrambene petorke je ta što se za obrambenu petorku biraju 2 beka, 2 krila i 1 centar, dok se kod rookie glasanja pozicije ne uzimaju u obzir.

LeBron James, ovogodišnji najkorisniji igraè lige dobio je najviše bodova (53). James je jedini igraè koji je ove godine prikupio više od 50 bodova. U prvoj obrambenoj petorci lige Jamesu su se pridružili Serge Ibaka s 47, Chris Paul s 35 , Tony Allen s 33 i Dwight Howard s 41 bodom.

Možemo ovdje primijetiti kako u prvoj petorci nema centra New York Knicksa Tysona Chandlera koji je prije par tjedana proglašen najboljim obrambenim igraèem lige. Tako se nelogiènosti dogaðaju jer najbolje pojedince sezone biraju novinari koji prate NBA ligu, dok za najbolje momèadi glasuju treneri ekipa.

Drugu obrambenu petorku lige predvodi Tyson Chandler s 36 bodova a društvo mu prave Rajon Rondo (29 bodova) , Kevin Garnett (26 bodova), Luol Deng (20 bodova) i Kobe Bryant (17 bodova).

Latest Posts

NE PROPUSTITE