Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James: “Rose je MVP”

Kako se približava kraj regularnog dijela sezone, sve se èešæe èuju razgovori o tome tko treba biti proglašen za najkorisnijeg igraèa osnovnog dijela sezone. LeBron James otkrio je tko je njegov favorit.

Prije noæašnje utakmice protiv Washington Wizardsa LeBronu je pristupio jedan amerièki novinar i upitao ga tko je po njemu MVP sezone. LeBronov odgovor bio je jednostavan: “Mislim da je to Derrick Rose.”

Ovime je potvrdio da je Rose glavni favorit za osvajanje ove nagrade. Iako u ligi postoje igraèi koji imaju sliène statistièke brojke kao i Rose, LeBron smatra da Rose najviše znaèi za svoju ekipu: “Ono što je napravio za svoju ekipu je sjajno, stalno imaju ozlijeðenih igraèa a svejedno drže prvo mjesto na Istoku.”

Takoðer, smatra da on neæe biti u ozbiljnijim kombinacijama za ovu nagradu jer igra u istoj ekipi kao i Dwyane Wade, pa se ne može toèno odrediti tko je najvažniji igraè u toj ekipi, kamoli u cijeloj ligi.

Još mu je jedno zanimljivo pitanje postavljeno, a to je zašto je propustio najavljivanje igraèa prije poèetka utakmice u Clevelandu. Mnogi smatraju da je to iz razloga što nije htio osjetiti bijes svojih bivših navijaèa, no on je imao jednostavniji odgovor: “Bio sam na zahodu. Nadam se da se to smije raditi?”

James ove sezone prosjeèno postiže brojke od 26,6 poena, 7,5 skokova te 6,9 asistencija, a njegova ekipa sa omjerom pobjeda i poraza 52-23 trenutno drži treæe mjesto Istoka, te je lako moguæe da æe se uskoro naæi na drugome mjestu jer Boston ovih dana ne igra svoju prepoznatljivu košarku zbog èega su doživjeli nekoliko iznenaðujuæih poraza. Dvije i pol utakmice prednosti pred Miamijem imaju Chicago Bullsi, koji na Roseov pogon drže i drugi najbolji omjer u ligi. Rose u prosjeku postiže brojke od 25 poena, 7,9 asistencija i 4,2 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE