Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron s 49 poena “uništio” Netse, Blazersi izbjegli “metlu”

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Miami Heata, poveli su s 3-1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije, dok je Portland Trail Blazers upisao prvu pobjedu u seriji protiv viceprvaka San Antonio Spursa.

LeBron James predvodio je prvake do pobjede s čak 49 poena, šest skokova i tri ukradene lopte. James je iz igre šutirao 16-24, a brojem koševa je ujedno izjednačio najbolji učinak karijere u doigravanju.

Jedini period na utakmici kada je Brooklyn bio bolji dogodio se u drugoj četvrtini, kada je spomenuti James bio na klupi za pričuvne igrače kako bi malo predahnuo. No čim se vratio na parket vratio je prednost na stranu svoje momčadi, a ista je stajala do posljednje četvrtine.

Obje su se momčadi u njoj izmjenjivale u vodstvu, a ključnu je tricu iz kuta, za vodstvo 97-94, ubacio Chris Bosh malo manje od minutu prije kraja utakmice. Brooklyn, koji je nakon 15 trica u trećoj utakmici noćas ubacio samo pet (iz 22 pokušaja), je promašio idući napad, a potom je Miami, točnije Dwyane Wade, upisao skok u napadu nakon promašaja, te je utakmica do kraja riješena izvođenjem slobodnih bacanja.

Miami vodi u seriji do četiri pobjede s 3-1, a iduća utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak, kada je domaćin ponovno Heat.

Portland je pred svojim navijačima izbjegao eliminaciju od San Antonio Spursa, te je pobjedom 103-92 izborio povratak u Teksas, gdje u prve dvije utakmice nije bio ni blizu pobjede. Iako je Damian Lillard bio najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi, ključnu je ulogu u redovima Portlanda odigrao Nicolas Batum, koji je upisao 14 koševa, 14 skokova i osam asistencija.

Ključ Portlandove pobjede bilo je i zadržavanje Tonyja Parkera, koji je susret završio s 14 poena, nakon što je u tri od posljednje četiri utakmice ubacivao najmanje 29 koševa.

Ključna je za ovaj susret bila treća četvrtina, koju je Portland dobio rezultatom 35-20. Treba naglasiti i da je Portland ovoga puta imao podršku i s klupe, jer je Will Barton ubacio 17 poena. Podsjetimo, klupa Trail Blazersa je u trećoj utakmici pridonijela sa svega šest poena.

Peta utakmica serije igra se u AT&T Centeru u noći sa srijede na četvrtak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE