Wednesday, September 22, 2021

ZADNJE OBJAVE

LeBron srušio Kobea i postao najmlađi igrač s 20.000 poena

Osim što je Miami u noći sa srijede na četvrtak bio uspješan i pobijedio Golden State na gostovanju 92:75, uz to je i LeBron James srušio još jedan rekord u nizu.

Znalo se da će James takvo što ostvariti tijekom ovog ogleda, pa je tako s 25 poena postao najmlađi košarkaš u povijesti NBA lige koji je probio granicu od 20.000 poena. No, protiv Golden State je napravio još jednu veliku stvar, probio je, pak, i granicu od 5.000 asistencija u karijeri.

“Ovo mi znači mnogo, znači mi zapravo sve. Prvenstveno moram biti zahvalan što sam zdrav i što mogu raditi ono što najviše volim, a to je igranje košarke. Odtud sve počinje. Volim biti na parketu, volim davati sve od sebe, volim pobjeđivati i pomagati svojoj momčadi”, rekao je LeBron.

LeBron je ovaj rekord postavio s 28 godina i 17 dana, te je srušio dosadašnji rekord koji je držao Kobe Bryant (29 godina i 122 dana). Prije 30. godine do 20.000 poena su u NBA ligi osim njih dvojice još uspjeli jedino doći Michael Jordan i Wilt Chamberlain.

Recimo da je trenutačno James peti strijelac lige s točno 26 poena po večeri, ali je i deseti asistent cijele lige s prosjekom od 6,9 asistencija po ogledu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE