Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron uprilièio filmsku premijeru dokumentarca o sebi

Nekoliko kilometara dalje od srednje škole u kojoj je postao fenomenom LeBron James uprilièio je projekciju dokumentarnog filma “More Than A Game“.

Najkorisniji košarkaš osnovnog dijela prošle NBA sezone ugostio je više od 1000 ljudi na filmu o usponu do košarkaških visina i èetvorici prijatelja koji su mu pomogli dotaknuti “zvijezde”.

James je na projekciju došao u društvu djevojke Savanne Brinson, razigravaèa New Orleans Hornetsa Chrisom Paulom, glumcem i glazbenikom Nickom Cannonom i prijateljima iz srednje škole,  Williejem McGeejem i Druom Joyceom III.

Iako mu slijedi prezentacija filma u Kini, Londonu i na još nekoliko “stanica“, ništa se ne može mjeriti s rodnim gradom Akronom (Ohio), gdje je on premijerno pokazan.

Ovo mi znaèi mnogo, ovdje sam roðen i volim vraæati gradu iz kojeg sam potekao. Bez njega ne bih bio osoba kakva danas jesam, sve nedaæe i dobre stvari izgradile su ovakvog LeBrona Jamesa. Stoga mi je puštanje filma u zgradi koju sam gledao cijeloga života mnogo znaèi”, kazao je voða NBA momèadi Cleveland Cavaliersa.

Film prati Jamesa i prijatelje u snovu o osvajanju naslova prvaka, a prvi su kadrovi snimljeni u trošnoj dvorani, gdje ponajbolji košarkaš današnjice igra košarku s èetvoricom prijatelja.

U dokumentarcu su korištene Jamesove slike iz osobnog albuma, privatne video-snimke, kao i one snimljene na posljednje dvije godine srednjoškolskog obrazovanja.

Kamerman nas je pratio okolo. Bila je to još jedna kamera u mom životu, no pomagali smo deèku da snimi školski projekt. Nismo pomislili da æe se šest godina nakon mature pretvoriti u ovo“.

Poruka filma upuæena je djeci, a glasi – imajte san. Kada ste dijete ne vjerujete uvijek da se oni mogu ostvariti, no nas petorica sanjali smo o naslovu srednjoškolskih prvaka i nismo dopustili da nam išta stane na put dok ga nismo pretvorili u javu. Ujedno smo postali nerazdvojni prijetelji, što smo i danas“, poruèio je James.

LeBron James je pohaðao srednju školu St. Vincent – St. Mary. Zajedno sa suigraèima osvojio je tri naslova divizijskih prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE