Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lee odlazi u Memphis, Bayless novi razigravač Celticsa?

Prema izvještaju Marca Steina s ESPN-a, dogovorena je razmjena između Boston Celticsa i Memphis Grizzliesa. Zeleni dres obući će Jarryd Bayless, a u Grindhouse ide Courtney Lee. Još jučer se spominjala razmjena ove dvojice igrača, a budući da Lee nije zaigrao u susretu protiv Oklahome bilo je jasno da je došlo do dogovora, a obojica su to potvrdili na svojim Twitter profilima. Očekuje se da danas razmjena postane i službena.

Moglo bi se reći da je ovaj trade odličan potez za obje momčadi. 28-godišnji Lee u prosjeku zabija 7,4 poena ove sezone u gotovo 16 minuta igre. Međutim, u prosjeku realizira 44% šuteva s trice, a to je ono što nedostaje momčadi Memphisa, budući da su jedna od najlošijih tricaških momčadi. Ozljedom Quincyja Pondextera nedostajao im je igrač na toj poziciji, a ovim potezom su dobili i više nego dobru zamjenu. Lee će biti efikasniji na toj poziciji od Baylessa jer je viši i bolji šuter.

Boston je ovim potezom napravio dvije odlične stvari te bi se moglo reći da su čak i bolje prošli. Za Baylessa će izdvajati 2,1 milijuna dolara manje, što im ostavlja dodatan prostor u salary-capu, a dodali su i dobrog razigravača koji im je potreban sve dok se ne vrati Rondo. Još jedna pozitivna stvar je što Baylessu na kraju sezone ističe ugovor, a ukoliko ga ne odluče produžiti Boston će biti preko 5 milijuna dolara ispod salary-capa.

Lee će vjerojatno dobiti veću minutažu u Memphisu nego što je imao u Bostonu, budući da je Brad Stevens davao prednost Bradleyju i Crawfordu. Bayless je poznat kao igrač kojem je šut prva opcija, a tek onda asistiranje, ali ako u Bostonu uspiju s njim napraviti isto što su napravili s Crawfordom, niti ovdje ne bi trebalo biti problema u napadačkom dijelu igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE