Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Legendarni NBA trener umire od Parkinsonove bolesti

Bivši trener Utah Jazz-a Jerry Sloan je u jako lošem stanju zbog Parkinsonove bolesti i demencije.

“On umire”, rekao je Gordonu Monsonu iz Salt Lake Tribunea netko blizak obitelji Sloan.

Njemu su ove dvije bolesti dijagnosticirane u travnju 2016. Sloan je bio glavni trener Jazz-a od 1988.-2011. godine, postajući najuspješniji trener u povijesti te NBA franšize. Predvodio ih je do dva NBA finala, gdje su Jordanovi Bullsi ipak bili prejaki. Utah je ušla u doigravanje u svakoj od njegovih prvih 15 sezona. Samo Don Nelson, Lenny Wilkens i Gregg Popovich imaju više pobjeda među NBA trenerima.

“Mlađi momci možda ne znaju tko je Jerry Sloan, ali znaju tko je Karl Malone i to je ono što je on. On je zaslužan za sve što sam postigao u karijeri, rekao je Karl Malone Ericu Woodyardu za Deseret News.

Monson je Sloana opisao kao “krhkog” i “fizički i psihički ograničenog”, iako je povremeno u stanju razgovarati s prijateljima i rodbinom. Potrebna mu je 24-satna njega.

Osim što je proveo vrijeme kao trener Utah Jazz-a, u kojem je bio asistent četiri godine prije preuzimanja uloge glavnog trenera, Sloan je proveo tri godine kao glavni trener Chicago Bullsa i igrao je više od desetljeća u NBA ligi u dresu Baltimorea i Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE