Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Legendarni trener Dukea izdvojio dva igrača koja on smatra najboljim u povijesti momčadi

Legendarni trener Dukea, Mike Krzyzewski, sigurno je tijekom trenerske karijere na Dukeu vidio puno sjajnih igrača. Nedavno je prema pisanju Shawka Kresta iz Sports Illustrateda, izdvojio dva igrača koja on smatra najboljim u povijesti momčadi, a to su Grant Hill i Christian Laettner.

Krzyzewski je Hilla prozvao “najtalentiranijim igračem”, dok Laettnera smatra “najuspješnijim”.

Grant (Hill) je bio najtalentiraniji igrač kojeg sam trenirao na Dukeu, rekao je Mike Krzyzewski. Doista, mogao bi biti predsjednik SAD-a. Usput, to bi bilo lijepo. Najuspješniji igrač je (Christian) Laettner. U povijesti fakultetske košarke mora biti među prva tri koja su igrala sveučilišnu košarku. Ako želiš osvojiti državno prvenstvo, moraš pobijediti u šest utakmica na NCAA turniru. Ako ste tamo četiri godine, najbolje što biste mogli ostvariti je omjer 24-0. To bi bilo nešto što je skoro ostvario (Lew) Alcindor. Imao je 18-0 (u tri godine). Laettner je bio na 21-2. On je vodeći strijelac u povijesti NCAA turnira. Baš veličanstveno. Sviđaju mi ​​se obojica.

Hill i Laettner zajedno su osvojili dva državna prvenstva, 1991. i 1992. Dvije mlade zvijezde Dukea su odigrale vjerojatno najbolju akciju ​​u povijesti sveučilišne košarke, kad je Hill izveo dalekometno dodavanje Laettneru koji je potom fadeaway šutem zabio za pobjedu i naslov državnog prvaka 1992. godine.

Laettner nije uspio postići toliko uspjeha u NBA ligi kao na koledžu. U 13 sezona u ligi, igrao je za šest različitih momčadi, a u karijeri je bio na prosjeku od 12,8 poena i 6,7 skokova.

Hill je, u međuvremenu, postao instant superzvijezda kad je stigao u NBA ligu. U dresu Pistonsa je podijelio nagradu za rookieja sezone 1994. godine, a bio je i 7x All-Star.

Nažalost, ozljede su utjecale na njegovu NBA karijeru, ali je na kraju igrao čak 18 sezona u NBA.

Latest Posts

NE PROPUSTITE