Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Legendarnom Shaqu novo umirovljenje dresa

Velikani NBA lige poput Wilta Chamberlaina, Oscara Robertsona, Kareema Abdul-Jabbara, Juliusa Ervinga, Charlesa Barkleyja, Michaela Jordana i drugih imali su privilegiju da dresove s njihovim brojevima umirovi više NBA franšiza. Svi navedeni igrači ostavili su duboke tragove u svojim igračkim danima i bez sumnje zaslužili da se dresovi s njihovim imenima i brojem nađu pod stropovima NBA dvorana.

U društvo velikana ulazi i legendarni centar LA Lakersa Shaquille O’Neal koji će, nakon što su mu Lakersi umirovili dres s brojem 34 u travnju 2013. godine, imati čast da to učini i momčad Miami Heata, ali ovaj put s brojem 32 kojeg je nosio tijekom svoje četverogodišnje karijere na Floridi.

U paru s Dwyaneom Wadeom vodio je momčad Heata do prve titule u povijesti franšize 2006. godine kada su u finalu savladali Dallas Maverickse rezultatom 4-2. Osim toga Shaqova karijera na Floridi popraćena je ozljedama i prepirkama s Patom Rileyem te je poslan u Phoenix Sunse, ali ipak je uspio postati lider Miamija kada je u pitanju procenat šuta iz igre, točnije 59%.

Ipak se Riley odlučio odati počast velikanu lige te će se ceremonija obaviti 22. prosinca na poluvremenu utakmice upravo protiv LA Lakersa, momčadi iz koje je Shaq stigao nakon dobro poznatih problema u Gradu Anđela.

Inače je Shaq tijekom svoje 19-godišnje NBA karijere osvojio četiri NBA titule, tri puta bio MVP finalne serije, 15 puta nastupao na All Star utakmicama dok je uz to bio i Rookie Godine, MVP regularne sezone, prvi strijelac lige, neizostavni dio All NBA petorka dugi niz godina te osvajač zlatnih medalja s reprezentacijom Sjedinjenih Država.

Dres O’Neala s brojem 32 pridružiti će se dresovima Alonza Mourninga #33, Tima Hardawaya #10 i pomenutog Jordana #23 koji je zanimljivo dobio tu počast od strane Miamija, gdje nije odigrao niti jednu minutu za ovu momčad, ali su odali počast najvećem igraču svih vremena u NBA ligi u njegovoj posljednjoj utakmici na South Beachu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE