Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Leon Powe: “Volim igrati video igre”

Krilni centar aktualnih prvaka, Leon Powe, je ispunio svoj san osvojivši naslov prošle sezone. Sada kada Celticsi imaju šansu ponoviti to, Powe ulaže krajnje napore kako bi pomogao svojoj ekipi da podignu i 18. zastavu prema stropu Fleet Centra. Powe je opisao ovogodišnju ekipu Bostona, život NBA igraèa i iskustvo koje je doživio u Finalu.

Možeš li usporediti ovogodišnju ekipu Celticsa sa prošlogodišnjom?
Mislim da imamo mnogo sliènosti. Ova ekipa stvarno voli igrati obranu i dobro se slažemo na terenu i izvan njega. Mislim da koliko je daleko dogurala ekipa iz prošle sezone da to može napraviti i ova. Izgubili smo Jamesa Poseya i nedostaje nam, ali svatko radi naporno kako bi nadoknadili njegov izostanak.

Osim domaæeg terena u Bostonu gdje ti je još najdraže igrati?
Moja najdraža dvorana? Madison Square Garden je zasigurno jedna od njih. Sjeæam se prvi put kad sam dolazio tamo da sam bio nestrpljiv. Sa svim ostalim dvoranama sam bio ok, ali kad dolazim u MSG jednostavno sam nervozan. Takoðer volim dvoranu u Oaklandu.

Kakav je bio osjeæaj biti u Finalu prošle sezone?
Pritisak je bio velik. Uložiš cijelo znanje i umijeæe u te utakmice i osjeæam da sam napredovao u tim finalnim utakmica koliko u cijeloj karijeri. Izašli smo na teren znajuæi što je potrebno da se pobijedi. I ako ne izvedeš to što trebaš i izgubiš te utakmice lako dovedeš se pred neuspjeh. Nikad ne misliš da i najmanji potez znaèi puno tada. Istina je, zapravo da svaki korak, a pogotovo dodir s loptom ima veliki znaèaj. O koševima uopæe ne treba govoriti.

Što voliš raditi u slobodno vrijeme?
Volim igrati video igre. Igram online sa svojim suigraèima i prijateljima. Puno boravim igrajuæi online. Baš smo nedavno igrali NBA 2k9, Mortal Kombat i druge igre. Takoðer volim pogledati film sa svojom obitelji.

Što je ono što navijaèi ne razumiju o životu NBA igraèa?

Svakodnevne rutine. Fanovi samo misle da mi izaðemo na teren i igramo. Zapravo, probudiš se, odeš na trening koji traje tri sata, vježbaš šutiranje, a onda se popodne možeš posvetiti obvezama koje imaš. Neki od nas imaju obitelj i prijatelje koji od nas oèekuju da ih ubacimo u taj naš natrpani raspored. Sve to moramo obaviti u jednom danu, a nekada je to zaista teško.

Latest Posts

NE PROPUSTITE