Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Liga neodlučna oko Hack-a faula

Namjerno fauliranje igrača koji slabo bacaju slobodna bacanja je često korištena strategija koju koriste mnogi treneri. Iako je dobra za ekipu, ta strategija drastično usporava igru i produljuje utakmicu. Ipak, to bi se od sljedeće sezone moglo promijeniti.

Rekao je i sam Adam Silver kako će se taj problem na ljeto rješavati. Spomenuo je statistiku koja kaže da samo 3 ili 4 takva faula produljuju utakmicu za 11 minuta. Rekao je kako se ne slažu svi oko donošenja novih pravila, ali situacija postaje ozbiljna zbog sve više pritužbi koje dolaze sa svih strana. Rekao je kako se nada da će do sljedećeg sastanka s vlasnicima, koji je u lipnju, postići konsenzus oko donošenja pravila. Ništa još nije sigurno zato što a to moraju pristati vlasnici NBA lige, a i dvije trećine timova moraju glasati za promjene.

Brojke su ipak na strani Silvera jer pokazuju kako se do All-Star pauze počinili čak 4 puta više Hack-a-Shaq faula nego u sezoni 2014-15. Taj broj se malo poboljšao nakon All-Star pauze na „samo“ 2,5 puta. Ipak, to nije ništa u usporedbi s prošlosezonskim doigravanjima gdje smo vidjeli čak 10 puta više Hack-a-Shaq faula u usporedbi sa sezonom prije te.

Hack-a-Shaq pravilo će utjecati samo na nekolicinu igrača poput  DeAndrea Jordana, Dwighta Howarda i Andrea Drummonda, ali to pokazuje fleksibilnost NBA lige koja je otvorena za promjene samo kako bi poboljšali igru. Kao što smo već naveli, ništa još nije sigurno, ali ovo je pozitivan znak da će se to namjerno fauliranje sljedeće sezone izbaciti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE