Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Liga otkazala All-Star u Charlotti

Ono o čemu se šuškalo mjesecima, ovog je tjedna dobilo svoj epilog – NBA All-Star utakmica, zakazana 19. veljače neće se održati u Charlotti.

Nova lokacija još uvijek nije određena, a NBA je oglasio svoje službeno obrazloženje:

NBA je odlučio preseliti All-Star utakmicu 2017. godine iz Charlotte s nadom da će se tamo održati 2019. godine.

Od ožujka, kada je savezna država Sjeverna Karolina donijela HB2 (House Bill 2) zakon i profilirala pitanje pravne zaštite LGBT zajednice, NBA liga i Charlotte marljivo rade na tome da razgovorom izazovu pozitivnu promjenu. Tražili smo rješenje koje bi moglo biti najbolje za našu ligu, a u obzir smo uzimali svačija mišljenja. NBA liga ne može birati zakone u svakom gradu ni saveznoj državi u kojoj se pojavljuje, stoga ne vjerujemo da bi uspješno organizirali All-Star natjecanja u ozračju kakvom nam nudi Charlotte.

Vodili smo računa o tome kako će ova odluka utjecati na naše obožavatelje u Sjevernoj Karolini, koji su jedni od najstrastvenijih u našoj ligi. Nadamo se da će grad Charlotte i uprava Hornetsa pronaći način kako osigurati odgovarajuće okruženje svim ljudima, uključujući pripadnike LGBT zajednice, da uživaju na utakmicama i događajima u njihovoj dvorani”.

Nedugo nakon, službenu izjavu je dala i uprava Charlotte Hornetsa:

Razumijemo odluku NBA lige o neodržavanju All-Star utakmice u Charlotteu ove sezone. Sve strane su uložile puno napora da bi se događaj održao u Charlotteu i razočarani smo što nismo uspjeli. Jako smo zadovoljni što nam liga nudi mogućnost domaćinstva All-Star vikenda što je prije moguće, već 2019. godine. Zahvaljujemo se gradu Charlotteu što nam je pomogao u organizaciji događaja te se nadamo da će nam pružati podršku u pokušaju da organiziramo All-Star utakmicu 2019. godine“.

Kao što se i pretpostavilo, guverner Sjeverne Karoline Pat McCrory razočaran je odlukom te smatra da zakoni nisu razlog prebacivanja All-Star utakmice iz Sjeverne Karoline.

No, vratimo se na ono što nas zanima, a to je košarka. All-Star vikend ove godine prvi je puta izašao izvan granica SAD-a (Toronto), dok liga razmatra nekoliko lokacija koje bi mogle zamijeniti Charlotte među kojima se najviše spominju Brooklyn, Chicago, New Orleans i Orlando.

Latest Posts

NE PROPUSTITE