Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Liga priznala pogrešku zbog koje je Indiana pobijedila

Završetak utakmice izmeðu Golden State Warriorsa i Indiana Pacersa donio je jednu kontroverznu situaciju koja se protivi košarkaškim pravilima. Indiana je upisala pobjedu, ali danas su èelnici NBA lige priznali da je došlo do sudaèke pogreške.

Pri rezultatu 91:91 Monta Ellis uzeo je loptu u svoje ruke i pokušao donijeti pobjedu Warriorsima. Krenuo je u prodor 5 sekundi prije kraja, ali George Hill mu je ukrao loptu te se sjurio na drugi kraj terena gdje je postigao koš uz prekršaj, što je donijelo Pacersima pobjedu 94:91. Na usporenoj snimci jasno se pak vidi da je Hill namjerno igrao nogom kada je oduzeo loptu od Ellisa.

Suci taj detalj nisu primijetili i tako su oštetili ekipu Golden Statea. Da su uoèili igranje nogom, lopta bi ostala u posjedu Warriorsa koji bi možda uspjeli postiæi koš i slaviti pobjedu.

Danas su iz NBA lige poruèili kako su svjesni pogreške sudaca, ali to ništa ne znaèi za konaèan rezultat utakmice, pobjeda se i dalje piše Pacersima.

“U posljednjim sekundama utakmice Indiana – Golden State, igraè Pacersa, George Hill namjerno je igrao nogom tijekom pokušaja driblinga Monte Ellisa”, stoji u službenom priopæenju. “Prema pravilima igre, udaranje lopte bilo kojim dijelom noge nije dozvoljeno. Suci su propustili svirati kršenje pravila i zaustaviti igru nakon èega bi lopta ostala u posjedu igraèa Golden Statea.”

Nije ovo velika utjeha igraèima Warriorsa, no ovakve se stvari dogaðaju i “ne treba plakati nad prolivenim mlijekom.” Jedna utakmica od 66, koliko ih se igra ove sezone, ne znaèi mnogo i vjerojatno neæe bitno utjecati na konaèan plasman ovih dviju ekipa na kraju regularnog dijela sezone. Pacersi æe vjerojatno izboriti doigravanje na Istoku, dok Warriorsima ostaje borba za odmicanje od zaèelja Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE