Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Liječnici dopustili Derricku Roseu povratak na parket

Velika zvijezda NBA lige i prvo ime Chicago Bullsa, Derrick Rose još je jedan korak bliže povratku na parket, nakon što još nije odigrao niti jednu utakmicu ove sezone.

Rose je u doigravanju prošle godine teško ozlijedio lijevo koljeno i od tada ga nema na parketima. Ipak, dan povratka sve je bliže. Prvo su ga Bullsi stavili na “day-to-day” listu, što je značilo da bi se mogao vratiti vrlo brzo, a sada je i sam Rose dobio dodatnu potvrdu.

Liječnici ekipe dali su zeleno svijetlo za njegov povratak na parket i više nema prepreka koje ga sprječavaju u povratku. Još je samo potrebno da on odluči da je prije svega psihički spreman te će sada gotovo sigurno zaigrati prije kraja ove sezone, a i u doigravanju, što čini Bullse odmah velikom prijetnjom za sve protivnike.

Sam je 24-godišnji razigravač prije nekoliko tjedana izjavio da će možda propustiti cijelu sezonu, no kako liječnici dopuštanju njegov povratak, sada se sumnjamo da će se to uskoro i dogoditi. Točan datum još nije poznat, Rose je rekao samo da još želi prilikom zakucavanja bez straha se dočekati na operiranu lijevu nogu, i kada se to dogodi, bit će u postavi ekipe.

Rose je jedan od najboljih razigravača lige i očekuje se da svojim povratkom digne napad Bullsa na razinu više, dok obrana teško da može više napredovati. Kako će Rose izgledati i hoće li biti jednako brz i eksplozivan kao i prije za sada možemo samo nagađati, no kada se vrati ne sumnjamo da će vrlo brzo uhvatiti formu i biti veliko pojačanje za ekipu.

Sezone 2010/11, s 22 godine, osvojio je titulu najkorisnijeg igrača lige, kao najmlađi kojem je to pošlo za rukom u cijeloj povijesti lige. To je dovoljna referenca njegovih igračkih kvaliteta i značaja za momčad. Te je sezone prosječno postizao 25 poena i 7,7 asistencija po utakmici i ne treba odmah očekivati takve brojke, no neće se nitko iznenaditi ni da njegove brojke nakon povratka budu vrlo blizu ovima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE