Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lillard: Nemojte me uspoređivati s Curryjem

Portland Trail Blazersi ove sezone zaista igraju iznenađujuće dobro. Unatoč tome što su ostali bez puno važnih igrača koji su nosili ekipu prethodnih godina Lillard i društvo uz omjer 35-32 nalaze se na 6. mjestu Zapadne konferencije.

Vođa momčadi iz Portlanda Damian Lillard igra trenutno najbolju košarku u karijeri, a protiv već sada povijesne ekipe Warriorsa zabio je rekord karijere od 51 poena i vodio Blazerse do pobjede i tako Warriorsima nanio 5 poraz sezone.

Nakon pomenute utakmice trener Warriorsa Steve Kerr izjavio je kako je Lillard odigrao utakmicu poput Steph Curryja. Prva violina Blazersa ne voli kada ga uspoređuju s nekim premada to bio i Curry.

„Poštujem Stepha iz razloga jer radi nevjerojatne stvari ali ja sam svojstven na svoj način. Ne volim kada ljudi dođu i kažu da ja nekoga imitiram. Jer ako kažete da ja nekoga imitiram time što radim svoj posao najbolje što znam onda je to zaista nepoštivanje.“

„Smatram da trebate poštovati čovjeka onakav kakav je. Možete poštovati što Steph radi ili voljeti njegovu igru, ali to nema nikakve veze sa mnom. Ja sam svoj čovjek“, jasan je bio Lillard te se osvrnuo i na trenera Kerra:

„Dosta poštujem Kerra, ali kada je kazao da izgledam kao Curry to mi se nije svidjelo. Pretpostavljam da je to bio kompliment od njega i znam što je htio da kaže. U suprotnom ako netko protiv nas odigra fantastično sumnjam da bi Stotts (trener Blazersa) rekao ‘izgledao je kao Damian Lillard’. Sve zavisi od toga kako ćete promatrati čitavu situaciju.“

Činjenica da su Curry i Lillard dva različita svijeta. U jednu ruku Curry trenutno igra povijesnu sezonu i radi do sada neviđene stvari kada je u pitanju šutiranje van linije za tri poena dok Lillard igra fantastičnu sezonu pogotovo nakon All Star pauze.

Očigledno da Lillard nije ljut zbog izjave niti omalovažava igru Curryja jednostavno se trudi napraviti svoje ime za sebe i smatra da su komparacije nepotrebne bez obzira s kojim igračem ga uspoređuju.

Unatoč odličnim igrama uskraćen je za All Star nastup te poziv u reprezentaciju Sjedinjenih Država dok kao u znak revolta od All Star pauze bilježi 32,8 poena uz šut iz igre od 48% uspješnosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE