Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lillard pogodio za pobjedu, Kingsi iznenadili Rocketse

Sinoć je u NBA ligi odigrano šest susreta, a najzanimljivije je bilo u dvoboju Detroita i Portlanda, gdje smo gledali jedan produžetak i šut za pobjedu u zadnjoj desetinki sekunde utakmice.

Pistonsi su ugostili trenutno najbolju ekipu Zapada, Portland Trail Blazerse, s nadom da im mogu nanijeti rijedak poraz ove sezone, bili su blizu tome, ali na kraju nisu uspjeli. Blazersi su slavili rezultatom 111:109. Pistonsi su najveću prednost imali početkom posljednje četvrtine, kada su vodili s 13 poena razlike, ali uspjeli su se Blazersi vratiti i izboriti produžetak. Ondje je Rodney Stuckey pogodio šut za izjednačenje 13 sekundi prije kraja, ali na drugoj strani je Damian Lillard uspio zabiti težak šut u padu u posljednjoj desetinki utakmice za pobjedu.

LaMarcus Aldridge predvodio je Blazerse s 27 poena i 12 skokova, 23 je ubacio heroj susreta Lillard, dok je Nicolas Batum upisao 18 poena. Najbolji kod Detroita bio je Josh Smith s 31 poenom, dok su po 17 ubacili Greg Monroe i Rodney Stuckey.

Phoenix Sunsi uspjeli su na svome terenu svladati Golden State Warriorse 106:102 i tako doći do pete uzastopne pobjede. Imali su Sunsi blagu rezultatsku prednost cijelim tijekom susreta, ali nisu se uspjeli odvojiti na veću prednost i gledali smo neizvjesnu završnicu. Imao je Stephen Curry priliku za izjednačenje 23 sekunde prije kraja, ali njegov šut nije prošao kroz obruč, a zatim su Sunsi mirno izvodili svoja slobodna bacanja i došli do vrijedne pobjede. Eric Bledsoe ubacio je 24 poena, uz 8 skokova i asistencija, Goran Dragić upisao je 21 poen, a Channing Frye 20 kod pobjednika, dok je Warriorse predvodio Curry s 30 poena i 7 asistencija, a 19 poena je ubacio Klay Thompson.

Sacramento Kingsi na svome su terenu pomalo iznenađujuće svladali Houston rezultatom 106:91 i tako došli do svoje tek sedme pobjede sezone, dok ih Rocketsi imaju 16. Imali su Kingsi inicijativu tijekom cijelog susreta, a veće odvajanje uspjeli su napraviti tek sredinom posljednje četvrtine, kada su otišli na 15 poena prednosti i upisali mirnu pobjedu. Do slavlja ih je vodio Rudy Gay novom odličnom utakmicom, ubacio je 26 poena i dao nadu navijačima da će ekipa biti bolja otkako je on došao u Kingse. Vrlo dobar bio je i DeMarcus Cousins s 21 poenom i 10 skokova, a dobar posao odradio je i Isaiah Thomas s 19 poena i 8 asistencija. Rocketse je predvodio James Harden s 25 poena, a on je tijekom treće četvrtine ozlijedio gležanj i nakratko napustio utakmicu, ali se vratio na parket tako da ozljeda ne bi trebala biti ozbiljnija.

Minnesota je u gostima svladala Memphis rezultatom 101:93, a najbolji je, po običaju, bio Kevin Love s 30 poena i 9 skokova. Velik doprinos ponovno je pružio Nikola Peković s 19 poena, dok su Grizzliese predvodili Mike Conley (28 poena) i Zach Randolph (20 poena, 12 skokova). Oklahoma je uspjela svladati Orlando 101:98 i zadržati svoj teren neosvojivim ove sezone (12-0). Do pobjede ih je vodio Kevin Durant s 28 poena i 9 skokova, a dobar je bio i Russell Westbrook s 20 poena i 12 skokova. Najbolji u redovima Magica bio je Arron Afflalo s 25 poena. Denver je sa 102:93 na svome terenu svladao New Orleans, a po 19 poena ubacili su J.J. Hickson i Wilson Chandler, dok je najbolji kod Pelicansa bio Ryan Anderson s 26 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE