Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lillard sa zvukom sirene za prolaz, Netsi i Mavsi izborili sedme utakmice

Košarkaši Portlanda nakon 14 su godina izborili drugi krug doigravanja NBA lige, a junak večeri u Moda Centeru bio je 23-godišnji playmaker Damian Lillard.

Mladić koji odrađuje svoju drugu sezonu u najjačoj ligi svijeta pogodio je tricu s istekom vremena kojom je Blazersima donio pobjedu protiv Houstona (99:98) u šestoj utakmici četvrtfinalne serije Zapadne konferencije. Portland je dobio seriju s 4-2 i sada čeka boljeg iz okršaja San Antonija i Dallasa.

Kada je Chandler Parsons 0,9 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo gostiju 98:96, činilo se da će odluka o putniku u drugi krug ipak pasti u Houstonu za dva dana. No, nije tako mislio Lillard na kojeg je išla lopta poslije ubacivanja sa strane. S istekom vremena bivši je student Weber Statea pogodio tricu za erupciju oduševljenja domaćih navijača i šok gostiju.

Završio je Lillard utakmicu s 25 koševa, a briljirao je, kao i obično, i LaMarcus Aldridge s 30 koševa i 13 skokova. Na drugoj su strani najistaknutiji pojedinci bili James Harden s 34 poena i Dwight Howard s 26 koševa i 11 skokova.

A suparnika u konferencijskom polufinalu će Blazersi saznati tek u nedjelju budući da je Dallas izborio sedmu utakmicu protiv San Antonija. Spursi su u posljednju četvrtinu ušli s pet koševa prednosti, a zanimljivo je da ove sezone nisu izgubili nijednu utakmicu u gostima kada su vodili nakon tri četvrtine. No, to se promijenilo u petak, Dallas je serijom 14-2 vratio vodstvo na svoju stranu, a onda u neizvjesnoj završnici i izborio pobjedu.

Spursi su u regularnom dijelu sezone, koji su okončali kao najbolja momčad lige, pobijedili Dallas u sve četiri utakmice, ali u doigravanju im se teksaški rival pokazuje kao itekako tvrd orah. Tko će u drugi krug i na Portland, bit će poznato u nedjelju.

U šestoj je utakmici Maverickse predvodio Monta Ellis s 29 koševa (12 u zadnjoj četvrtini), a tradicionalno dobar je bio i Dirk Nowitzki s 22 poena. Kod Spursa je 22 koša ubacio Tony Parker, 19 je dodao Tiago Splitter, a 17 Danny Green.

Sedmu je utakmicu izborio i Brooklyn koji je u petak na svome parketu bio bolji od Toronta (97:83). Odlučujući se dvoboj igra u nedjelju, a pobjednik će u drugom krugu na aktualnog prvaka Miami.

Deron Williams je s 23 koša bio prvo ime kod Netsa, Joe Johnson je dodao 17, a Kevin Garnett 13 koševa. DeMar DeRozan je s 28 koševa bio najbolji kod Raptorsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE