Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lillard se nada smanjenoj minutaži sljedeće sezone

Najbolji rookie igrač prošle sezone i prvi razigravač Portland Trail Blazersa, Damian Lillard, zadovoljan je potezima koje je čelništvo ekipe napravilo tijekom ljeta te se nada da će sada moći igrati još bolje i učinkovitije, ali uz smanjenu minutažu na parketu.

Prošle je sezone Lillard odigrao 3167 minuta na parketu, čime je predvodio NBA ligu, postignuće kojim se ne može mnogo rookie igrača pohvaliti. Iza njega ostali su Kevin Durant (3119 minuta), Monta Ellis (3076 minuta), DeMar DeRozan i Kobe Bryant (3013 minuta) te ostali.

“Ponekad se vaše tijelo može izmoriti kada igrate velik broj minuta svake utakmice”, rekao je Lillard. “Zato pred kraj utakmica niste najučinkovitiji jer je tijelo umorno i treba odmora.”

Unatoč visokoj minutaži, Lillard je pružao sjajan učinak te sezonu okončao s prosjecima od 19 poena i 6,5 asistencija. Razlog velike minutaže je iznimno slaba klupa, koja je tijekom ljeta osnažena i sljedeće sezone bi situacija trebala biti bolja. Dovedeni su C.J. McCollum (putem drafta), Robin Lopez, Thomas Robinson i Mo Williams, koji će biti vrlo korisni igrači s klupe.

“Dovedeni igrači su definitivno ono što smo trebali. Trebali smo visine i to smo dobili. Trebali smo dubine na klupi i to smo dobili. Mislim da smo napravljenim potezima poboljšali ekipu. Sada trebamo pronaći zajedničku kemiju koja će nam donijeti uspjeha na parketu”, završio je Lillard, koji će tijekom ljeta odraditi nekoliko trening sesija s legendom lige, Garyjem Paytonom, koji će mu pomoći u obrambenom dijelu igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE