Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lillard: Steve Nash mi je inspiracija

Damian Lillard nije došao na velika vrata u NBA ligu. 6. izbor na draftu 2012. je u najjaču košarkašku ligu svijeta skočio iz Weber State Universityja na kojemu je imao sjajne brojke, ali i nešto slabiju konkurenciju. Sličan put je imao i nedavno umirovljeni Steve Nash koji je koledž košarku igrao na Santa Clari, nešto slabijem sveučilištu na zapadnoj obali, a u konačnici je dogurao do MVP titule i pozicije trećeg najuspješnijeg asistenta svih vremena.

„On mi je oduvijek bio inspiracija,“ rekao je Lillard. „Navijao sam za njega. Ja sam iz Bay Area, tako da sam znao za njega sa Santa Clare.

Posljednju ozljedu lijeve noge, u kojoj je oštetio živac,  Nash je doživio baš u sudaru s Lillardom. Nakon oporavka se Nash vratio, ali više nikada nije bio isti. Sljedeće sezone je odigrao samo 15 utakmica, ali vidjelo se već tada kako to više nije to.

„Bila je to nesretna ozljeda. Uopće nisam osjetio da je bio tako težak sudar. Žao mi je što se to dogodilo,“ rekao je playmaker Blazersa i zaključio: „Imao je veliku karijeru i igrao je jako dugo. Biti će upamćen kao jedan od najboljih igrača svojeg vremena“

Latest Posts

NE PROPUSTITE