Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lillard: Želim nastup u doigravanju i na All-Star utakmici

Najbolji rookie igrač prošle NBA sezone, Damian Lillard, marljivo se priprema za novu sezonu, u kojoj za sebe postavlja još više ciljeve i želi se pridružiti najboljim igračima u NBA ligi.

Sinoć je odigrao pripremnu utakmicu u sklopu kampa američke reprezentacije, gdje su nastupali najbolji mladi NBA košarkaši, a ekipa Lillarda je izgubila rezultatom 128:106 uz 9 poena razigravača Portland Trail Blazersa. Nakon utakmice Lillard je progovorio o svojim planovima za sljedeću NBA sezonu.

“Prva stvar koju želim je nastup u doigravanju”, započeo je Lillard, čija je ekipa prošlu sezonu završila s omjerom 33-49, daleko od doigravanja za što je bilo potrebno 45 pobjeda. “Možda još nemamo ekipu za napad na naslov prvaka, ali svejedno želimo biti u doigravanju i natjecati se. Uz to, želim izboriti nastup na All-Star utakmici. Od sljedeće sezone želim biti izabran i u jednu od najboljih petorki na kraju sezone.”

Lillard je početak ljeta proveo uz svoju momčad, koja se natjecala na Ljetnoj ligi. Bio je prijavljen u roster ekipe, ali ipak nije nastupio niti na jednoj utakmici. Čelnici ekipe dobro znaju što on može pružiti na parketu tako da nije bilo potrebe za njegovim angažmanom na parketu.

“Želim stalno raditi i poboljšavati svoju igru. Nakon što sam pogledao velik broj video zapisa svojih igara, vidio sam na čemu moram raditi. Razni načini završavanja oko obruča i preko visokih igrača, kontrola lopte, konstantni šut, podizanje postotka šuta, podizanje razine tjelesne spreme i ostale sitne stvari koje mogu poboljšati”, izjavio je Lillard o dijelovima igre na kojima će najviše raditi tijekom ovoga ljeta.

Čelnici Portlanda bili su aktivni ovoga ljeta te su na draftu odabrali perspektivnog C.J. McColluma i doveli Robina Lopeza, Dorella Wrighta i Thomasa Robinsona, a te poteze je za kraj razgovora za Hoopsworld prokomentirao i sam Lillard:

“Sjajan odabir na draftu. McCollum nam donosi potrebnu energiju s klupe i mogućnost kreacije i postizanja poena. Ima veliko samopouzdanje, nešto što ne možete vidjeti kod velikog broja rookie igrača. Lopez će biti vrlo koristan u obrani pri branjenju reketa, a Wright je sjajan šuter, a uvijek je dobro imati takve igrače u ekipi koji otvaraju prostor za nas bekove da prodiremo u reket i možemo mu vratiti povratnu loptu na šut.”

U svojoj prvoj, i za sada jedinoj, NBA sezoni Lillard je prosječno postizao 19 poena uz 6,5 asistencija i 3,1 skok, što je nadmašilo očekivanja čelnika ekipe koji zadovoljno trljaju ruke pri pomisli na budućnost svoje ekipe u kojoj bi Lillard trebao biti jedan od vođa momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE