Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lin pogodio za pobjedu, Wizardsi iznenadili Blazerse

Otkriæe sezone u NBA ligi, košarkaš New Yorka Jeremy Lin, nastavlja sa sjajnim nastupima. U gostujuæem dvoboju s Torontom ubacio je 27 koševa uz rekordnih 11 asistencija, te tricu za pobjedu.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Nick Young (35)
  • Asistencije: Jeremy Lin (11)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (17)
  • Ukradene lopte: Kosta Koufos (5)
  • Blokade: Chris Andersen (6)

Zadnjih šest poena Knicksa u rekordno popunjenoj dvorani u Torontu (20.092) stavio je upravo prvi amerièko-tajvanski igraè u povijesti lige. Tricom Lina 0.5 sekundi prije kraja Knicksi su slavili 90-87, te nastavili niz od šest pobjeda, dok je Lin u prvom nastupu od kako je proglašen igraèem tjedna Istoène konferencije uz 27 poena imao i rekordnih 11 asistencija. Veliku pomoæ Lin je imao u povratniku nakon èetiri utakmice Amareu Stoudemireu koji je izostajao zbog smrtnog sluèaja u obitelji, a Raptorsima je ubacio 21 poen uz 9 skokova.

Nakon što je krajem prve èetvrtine Danny Granger zbog ozljede gležnja morao napustiti utakmicu, Indiana nije uspjela parirati Miamiju koji je zahvaljujuæi prvenstveno 23 koša LeBrona Lamesa slavio 105-90 i tako postao prva NBA momèad nakon 33 godine koja je dobila tri gostujuæe utakmice za redom u tri dana. Rekordan uèinak karijere kod gostiju ostvario je i rookie Norris Cole s 20 poena.

Drugi puta u pet dana Oklahoma je nadigrala Utah koja je vrlo rano zaostala, pa do kraja Thunder nije dozvolio gostima da doðu na manje od 12 koševa minusa. Za pobjednièki sastav Harden i Durant su bili najefikasniji s 22 odnosno 21 košem.

Premda je Tim Duncan bio najuèinkovitiji igraè Spursa u pobjedi nad Detroit Pistonsima, kljuène koševe postigao je Tony Parker, polaganje na minutu i 13 sekundi, a potom i koš 27.2 sekunde prije kraja za 95-92, da bi u zadnjem napadu Detroita Ben Godron iz lijevog kuta promašio šut za tri poena. Kod Pistonsa je veteran Ben Wallace odigrao 1.055 utakmicu u karijeri i time postavio novi rekord od kako je ABA postala NBA liga.

Sunsi bez iskusnog dvojca Nash i Hill, koje je trener odmarao kako bi smanjio rizik od potencijalnih ozljeda, nisu imali previše šansi kod Denvera, dok je takoðer na domaæem parketu Memphis na krilima Conleya (21) i Gaya (20) svladao Houston i stigao do pozitivnog omjera 15-14.

Vrlo lošu šutersku veèer Kobea Bryanta, koji je za 38 minuta provedenih na parketu ubacio samo 10 poena uz šut 5-18, Atlanta nije znala bolje iskoristiti, a manjak uèinka prve zvijezde Lakersa nadoknadio je Pau Gasol s 20 koševa i 13 skokova.

Probuðeni Washington došao je do treæe uzastopne pobjede na gostovanju zahvaljujuæi rekordu sezone Nicka Younga koji je ubacio 35 koševa, a vrlo dobar bio je i John Wall s 29 i 9 dodavanja. U momèadi iz glavnog grada raspoložen je bio i Jordan Crawford s 21 poenom, pa su 33 koša Nicolasa Batuma, te 25 poena i 8 asista Geralda Wallacea bili nedostatni za Blazerse koji su poraženi 14. put ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE