Monday, June 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lin: Rušim stereotipe o Azijatima kao lošim košarkašima

Apsolutna senzacija, ne samo NBA lige nego amerièkog sporta uopæe, košarkaš New Yorka Jeremy Lin u razgovoru za Reuters otkriva sve probleme i borbe sa stereotipovima na putu do uspjeha.

Knicksi na krilima Amerikanca tajvanskog podrijetla Jeremyja Lina nižu pobjede, a on i dalje pokušava ostati èvrsto s obje noge na zemlji.

“Želim ostati ista osoba kakav sam bio prije ovih velikih rezultata. Nije nevažno niti da su rezultati došli u dresu jedne od najeksponiranijih momèadi lige, pa je to dodatan pritisak. Uvjeren sam da cijela momèad mora disati kao jedan, svatko od nas mora vlastiti ego ostaviti po strani i tek onda æemo na najbolji moguæi naèin koristiti sustav trenera D’Antonija i nastaviti sa sjajnim nastupima”, smatra Lin koji cijelu karijeru pokušava srušiti stereotip o Azijatima kao vrlo lošim košarkašima.

“Definitivno postoji stereotip da Azijati nisu dovoljno dobri za NBA. Znam to jer sam se osobno s tim problemom susretao. U bliskoj buduænosti oèekujem snažan porast broja Azijata u ligi jer mislim da smo konaèno probili neke barijere. Moj proboj u NBA je uglavnom bio drugaèiji i nešto teži, ali ipak sam uspio”, ocijenio je razigravaè Knicksa.

Prošlo ljeto je boravio u ljetnom kampu u domovini svojih roditelja Tajvanu za koji je dosta vezan.

“Planiram to uèiniti i narednog ljeta jer sam emotivno vezan za Tajvan. Moram vam reæi da su klinci tamo sjajni i zbog njih æu sigurno opet doæi”, poruèio je Lin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE