Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lin sredio i Lakerse, poraz Celticsa

Niz 25 (koševa) + 7 (asistencija), 28+8 i 23+10 New Yorkov je 23-godišnji playmaker kinesko-tajvanskog podrijetla Jeremy Lin nastavio i protiv LA Lakersa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Jeremy Lin (38)
  • Asistencije: Ramon Sessions (16)
  • Skokovi: Josh Smith (19)
  • Ukradene lopte: Nicolas Batum (5)
  • Blokade: Jason Maxiell (4)

Okonèao je tjedan iz snova mladi košarkaš s 38 ubaèenih poena i sedam asistencija nadigravši u izravnom suèeljavanju Kobea Bryanta (34 koša, 11-29 šut iz igre) i predvodivši Knickse do domaæe pobjede 92:85. Bez Carmela Anthonyja i Amar’ea Stoudemirea, s Linom u liderskoj ulozi, momèad Mikea D’Antonija ostvarila je i èetvrtu pobjedu u nizu, što je izjednaèenje njezine najuspješnije ovosezonske pozitivne serije.

Nakon što je pogodio dva slobodna bacanja poslije 52 sekunde igre, publika u Madison Square Gardenu poèela je klicati “MVP, MVP!”. S obzirom na njegove brojke u posljednjim èetirima pobjedama (New Jersey, Utah, Washington i sada LA Lakers), bilo bi krajnje neobièno da se to ne dogodi.

Dvije najbolje momèadi lige, Chicago i Oklahoma City, došli su u petak do sigurnih pobjeda. Lideri Istoène konferencije slavili su kod Bobcatsa u Charlotteu 95:64 bez pomoæi ozlijeðenog Derricka Rosea. Njihova je to peta pobjeda zaredom, te peta u šestoj utakmici bez lanjskog MVP-a. Joakim Noah predvodio je momèad Toma Thibodeaua sa 17 koševa i 14 skokova.

Russell Westbrook predvodio je Oklahoma City Thundere do gostujuæe 101:87 pobjede kod Utah Jazza s 28 poena, šest skokova i pet osvojenih lopti. Kevin Durant dodao je 19 poena.

Miamijev sjajni tercet predvodio je Heat do gostujuæe 106:89 pobjede kod slabih Washington Wizardsa. Wade je ubacio 26, Bosh 24 koša uz 11 skokova, a LeBron James 18 koševa uz devet asistencija.

Chris Paul donio je LA Clippersima pobjedu (88:87) na teškom gostovanju kod Philadelphije pogoðenim skok-šutom 3,2 sekunde prije kraja utakmice. Ukupno je ubacio 24 koša.

Kevin Love vratio se u redove Minnesota Timberwolvesa nakon dviju utakmica suspenzije zbog gaženja Luisa Scole. No, doèekao ga je raspoloženi Dirk Nowitzki (33 koša) koji je aktualne prvake, Dallas Maverickse, predvodio do gostujuæe 104:97 pobjede u Minneapolisu. Love je utakmicu završio s 32 koša i 12 skokova.

Utakmicu veèeri nakon Jeremyja Lina odigrao je sjajni krilni igraè Atlanta Hawksa Josh Smith, koji je u gostujuæoj pobjedi (89:87 nakon produžetka) njegova sastava kod Orlando Magica ubacio 23 koša uz 19 skokova. Dwight Howard ubacio je 18 uz 18 skokova.

Toronto Raptorsi uvjerljivo su na svome terenu svladali favorizirane Boston Celticse 86:74. Odmah u prvoj èetvrtini otišli su na 12 poena prednosti i to uspjeli zadržati do kraja. Predvodio ih je DeMar DeRozan s 21 poenom, a odlièan je bio i Jose Calderon sa 17 poena i 14 asistencija. U blijedom izdanju Bostona najviše je pokazao Kevin Garnett sa 17 poena i 8 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE