Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lin uništio i Dallas, debitirao J.R. Smith

Košarkaši New York Knicksa su u rasprodanom Madison Square Gardenu pobijedili i aktualne NBA prvake, Dallas Maverickse. Junak susreta je bio ponovno Jeremy Lin koji je uknjižio 28 poena, 14 asistencija i 4 skoka.

Susret je zapoèeo veoma lepršavo s iznimno lošim obranama na obje strane. Mavericksi su najèešæe preko Stoudemirea punili koš domaæih, te nakon dalekometne trice Jasona Terryja poveli 18:13. No, nakon toga slijedi show J.R. Smitha i Jeremyja Lina. Smith  je fenomenalno zapoèeo svoj povratak na  NBA parkete. Nakon 5 godina igranja u Denveru, nastavio je zabijati trice i u New Yorku. U seriji 19-2 Smith je ubacio 3 trice te podijelio asistenciju za Linovu tricu koji je u spomenutom nizu pridodao 8 poena.

Aktualni prvaci su nakon 32 primljena poena u prvoj èetvrtini zaigrali nešto agresivnije, Nowitzki je ubacio 7 od 14 poena njegove momèadi u prve èetiri minute drugog dijela izjednaèivši na 34:34. U tom razdoblju se na kratko probudio (barem u napadu) Amar’e Stoudemire ubacivši 6 poena. Vratio je Shawn Marion Dallas na minimalni zaostatak, no na drugoj strani konaèni rezultat prvog dijela (48:45) na asistenciju Lina postavlja Tyson Chandler.

Odlièan debi J.R. Smitha

Treæu èetvrtinu je Dirk otvorio s 11 poena te time donio svojoj momèadi najveæu prednost na susretu, 70:58. Ali nakon toga udarac uzvraæa junak susreta, mladi Jeremy Lin koji u dva napada zaredom zabija uz prekršaj, a pred kraj èetvrtine krade loptu i zakucava za zaostatak od samo tri poena za kraj treæe èetvrtine.

U zadnjoj èetvrtini smo vidjeli ‘kišu trica’ od Stevea Novaka koji je pogodio 4 puta iza crte 7,24, jednu je pridodao i Jeremy Lin koji je i podijelio tri od spomenute èetiri asistencije, te su time Njujorèani preokrenuli susret i poveli 90:81. Meðutim Dirk Nowitzki i Jason Kidd se nisu predali, uspjeli su približiti svoju momèad na svega 2 poena zaostatka, toènije 93:95. No, u najvažnijim trenucima Lin nakon što je u proteklom napadu izgubio loptu uzvraæa sa svojom treæom tricom na susretu.

Minutu prije kraja imao je Amar’e praktièki koš za pobjedu, no zakasnio je sa svojim polaganjem za djeliæ sekunde te time ponudio moguænost gostima da s nekoliko trica (dvije Terry, jedna Kidd) izjednaèe rezultat u posljednjoj minuti, no iskusni Dallasov dvojac je na sreæu domaæih navijaèa bio neuspješan. Konaèni rezultat je na 14. asistenciju Lina zakucavanjem postavio Chandler.

Jeremy Lin je usprkos ponovno velikom broju izgubljenih lopti i nekoliko ishitrenih odluka bio najbolji igraè susreta, ujedno zasjenivši rekord sezone Dirka Nowitzkog koji je zabio 34 poena. Odlièan debi je uknjižio i J.R. Smith koji je zabio 15 poena i ne samo to, završio je s najveæim uèinkom u +/- kategoriji s +21. 14 poena ubacio je Steve Novak, sve u spomenutom razdoblju zadnje èetvrtine. Odlièno je tijekom susreta s Linom suraðivao i Landry Fields koji je ukrao 4 lopte i zabio 13 poena. Chandler je uknjižio double-double uèinak od 14 poena i 10 skokova, dok je Amar’e Stoudemire pridodao 11 poena.

Kod poraženih su iskljuèivši Dirka podbacili više manje svi košarkaši. Kidd je ukoliko izuzmemo dva kraæa blijeska odigrao loše na obje strane, Terry je promašio dvije važne trice za potencijalni produžetak, Odom je odigrao još jednu lošu utakmicu, kao i Carter. Solidno su odigrali tek Marion (14 poena, 7 skokova) i Haywood (9 poena, 6 skokova). Jones i Wright s klupe nisu pridonijeli ništa važnijeg momèadi Ricka Carlislea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE