Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Linov pobjednički povratak, Thunder svladao Spurse

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) nema više neporaženih momčadi na domaćem parketu. U noći s ponedjeljak na utorak pala je i posljednja utvrda NBA lige – Madison Square Garden.

New York Knicksi, za koje najbolji igrač Carmelo Anthony nije igrao ni drugu utakmicu zaredom zbog ozljede stopala, poraženi su sa 109:96 od Houston Rocketsa. Ironično, jedan od dvojice igrača koji su predvodili Rocketse do pobjede bio je Jeremy Lin, “dojučerašnji” član New Yorka.

Podsjetimo, Linova “bajka” započela je upravo u Madison Square Gardenu kada ga je spletom okolnosti trener bio prisiljen ubaciti u igru zbog manjka razigravača, a on se pobrinuo da do maksimalnih granica iskoristi tu priliku. Postao je ikona New Yorka, a njegov trend zvan Linsanity.

Lin je utakmicu završio s 22 poena, četiri skoka, osam asistencija, dvije osvojene i četiri izgubljene lopte. James Harden pridodao je 28 koševa uz 10 skokova. Kod šuterski ne toliko raspoloženih Knicksa Anthonyjeva zamjena Chris Copeland ostvario je učinak karijere. “Novajlija” je za 28 i pol minuta na parketu ubacio 29 poena i upisao pet skokova.

Na krilima Sergea Ibake Oklahoma City Thunder upisao je 11. uzastopnu pobjedu i to protiv ponajbolje momčadi Zapadne konferencije San Antonio Spursa. Ibaka je ubacio 25 poena, upisao 17 skokova i tri blokade u pobjedi svoje momčadi 107:93. Trostruki najbolji strijelac NBA lige Kevin Durant bio je skroman s 19 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok je Russell Westbrook pridodao 22 koša i devet asistencija.

Kod Spursa nijedan igrač nije došao ni blizu brojke 20 kada su koševi u pitanju, a po 14 su ubacila dvojica Francuza – Tony Parker i Nando de Colo.

Spoemenimo i da su pobjednički niz do dvoznamenkaste brojke doveli i Los Angeles Clippersi, koji su do 10. pobjede zaredom stigli gostujućim slavljem kod Detroit Pistonsa 88:76.

Latest Posts

NE PROPUSTITE