Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lista potencijalnih pojačanja Cavaliersa

Nakon što je njihov najbolji igrač LeBron James nedavno izjavio kako momčad Cleveland Cavaliersa očajnički treba kvalitetno ime na poziciji razigravača, uprava se otisnula u potragu.

Mnoga su se imena ovih dana spominjala u kontekstu prelaska u redove prošlogodišnjih NBA prvaka, a početkom tjedna poslana je i prva službena ponuda. Cavaliersi su Philadelphia 76ersima ponudili Jordana McRaea u zamjenu za T.J. McConnella, koju su operativci momčadi za koju igra i naš Dario Šarić, glatko odbili.

Navodno su udicu bacili i na free agency, gdje se nalazi solidan broj provjerenih NBA „jedinica“. Između ostalog i Mario Chalmers, dugogodišnji suigrač Jamesa iz Miami Heata, koji je na birou od ožujka ove godine, kada su mu Memphis Grizzliesi otkazali suradnju nakon njegove teške ozljede Ahilove tetive. Ozljedu još nije do kraja sanirao, ali bi trebao do doigravanja kada bi svojim iskustvom zasigurno pomogao Jamesu i društvu.

I Lance Stephenson dijeli Chalmersovu sudbinu. Naime, nakon što je u listopadu doživio tešku ozljedu prepone, New Orleans Pelicansi su raskinuli njegov ugovor. No, nakon operacije i višemjesečnog oporavka, Stephenson je napokon spreman, a svakako bi bio jako dobra adicija rosteru momčadi Tyronne Lua, ukoliko bi ovaj uspio Lanceov karakter podrediti svojoj momčadi. Lance nije klasični razigravač, već je ime stekao kao bek-šuter prije nekoliko godina u Indiana Pacersima Franka Vogela. Prelaskom u Charlotte Hornetse, doslovno se izgubio te se nada klubu u kojem će pokazati bar djelić onoga zbog čega je bio jedan od glavnih kandidata za Most Improved nagradu 2014. godine.

Treći na listi je Kirk Hinrich, 36-godišnjak koji je, uz kratak period u Washington Wizardsima, u dva navrata nosio dresove Chicago Bullsa i Atlanta Hawksa.

Gore navedeni trojac trebao se u srijedu pojaviti na svojevrsnoj probi u Cavsima, ali oni nisu jedini koji se ovih dana povezuju s prelaskom u Lueovu momčad.

Šuška se i kako je Baron Davis, dvostruki All-Star igrač s početka novog milenija, već razgovarao s Jamesom oko prelaska. 37-godišnjak je bio velika zvijezda lige, već je nosio dres Clevelanda (2011.) ali od 2012. ne igra ozbiljnu natjecateljsku košarku, izuzev nekoliko susreta koje je prošle godine odradio u dresu Philadelphijine filijale u razvojnoj ligi, Delaware 87ersa.

Navodno je meta i Deron Williams, također provjereno NBA ime, kojemu je ovo posljednja godina ugovora s Dallas Mavericksima, vrijedna 9 milijuna dolara.

U svakom slučaju, Cleveland ima jedno prazno mjesto na svom rosteru, spremno na potpisivanje jednog od gore navedenih igrača. No, znamo kako je Chris Andersen potrgao ligamente koljena i završio svoju NBA sezonu (lako moguće i karijeru), a Birdmanova plaća od 1,5 milijun dolara se „ne bi ni osjetila“ u slučaju da klub odluči raskinuti ugovor i otvoriti još jedno mjesto na platnoj listi.

Mjesto koje je očito jako bitno u pokušaju da Cavaliersi obrane naslov prošlogodišnjih osvajača prstena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE