Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljetna liga, 5 dan – Blazersi došli do pobjede nakon dva produžetka

Las Vegas nam je peti dan ponudio šest utakmica, a nama najzanimljiviji susret je bio Miami Heata i Phoenix Sunsa koji su igrali 00:30.

Sunsi su odlučili igrati bez prve zvijezde Devina Bookera, pa je stvar u svoje ruke preuzeo minijaturni razigravač Tyler Ulis sa 16 poena, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti. Heat je do pobjede došao zahvaljujući odličnoj igri klupe u drugoj četvrtini, te pred kraj treće četvrtini koju su završili s +16. Najbolji njihov strijelac je bio Michael Carrera sa 16 poena, a dobri su bili Damion Lee s 13 poena i Okaro White s 12 poena i 12 skokova. Glavni roster Heata će teško izboriti netko od njih, te samo razigravač Briante Webber ima neke šanse kao treći razigravač jer ima negarantirani ugovor.

Mlade snage Sunsa se nisu proslavile, prednjačile su u izgubljenim loptama, Marquese Chriss (11 poena i 7 skokova)i Dragan Bender po pet, te Alan Williams (18 poena i 10 skokova)sa šest. Trener su i dalje odlučili eksperimentirati s Dragonom i starta na poziciji niskog krila sa svojih 216 cm jer ima vrlo dobar šut što je pokazao sinoć pogodivši 3/5 za tricu za ukupno 9 poena. Ostaje nam pratiti ovaj eksperiment i nadati se da će Bendera u jednom trenutku ipak staviti na poziciju point forwarda.

Prije Sunsa i Heata smo imali priliku vidjeti dvije jako dobre utakmice. Washington Wizardsi su zahvaljujući potezu Jarella Eddieja (16 poena)došli do pobjede protiv Brooklyn Netsa, ukrao je loptu Rondaeu Hollis-Jeffersonu (19 poena i 7 skokova) i sjurio se prema košu za 87:85. Osim Eddieja odličan je bio Kelly Oubre sa 16 poena i 6 skokova.

Najbolju utakmic Ljetne lige priredili su Portland Trail Blazersi i Utah Jazz s dva produžetka, a najbolja izvedba u dosadašnjoj Ljetnoj ligi djelo je prošlogodišnjeg 12. izbora na draftu Treya Lylesa s 30 poena (10/20, trica 5/7) i 9 skokova. Lylesa je zasjenio izbor druge runde s istog drafta, Pat Connaughton s 19 poena i tricom koja je osigurala pobjednika. Najbolji strijelac Blazersa bio je C.J. Fair s 20 poena. Fair je nakon četiri godine na Syracuse sveučilištu izašao na draft prije dvije sezone, ali nije bio izabran, te je igrao D-League za Fort Wayne Mad Ants za koje je odigrao 100 utakmica s prosjekom od 15 poena i 6 skokova.

Nakon ludnice što su nam prikazali Blazersi i Jazzeri na teren su izašli Boston Celticsi i Dallas Mavericksi. Boston je do pobjede došao zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini kada su napravili seriju 21:7 što im je osiguralo pobjedu 88:82. Glavne zvijezde s linije slobodnih bacanja bile su Terry Rozier s 26 poena, 14/18 slobodna bacanja i treći izbor na draftu, Jaylen Brown s 20 poena, 12/17 slobodna bacanja. Prvo ime Mavsa bio je Justin Anderson s 29 poena (8/19, 7/12 za tri poena) i 11 skokova, te Jonathan Gibson s 26 poena.

Osim Blazersa i Jazz vidjeli smo vrhunsku utakmicu između San Antonio Spursa i Chicago Bullsa gdje je bilo 14 izjednačenja i 15 promjena vodstva tijekom susreta. Spursi su imali šanse doći do pobjede, ali 11 sekundi prije kraja Jonathon Simmons (22 poena) je promašio jedno od dva slobodna bacanja za i dalje prednost Bullsa 77:76. Stvar je dokrajčio Spencer Dinwiddie (13 poena) s oba pogođena bacanja nanijevši prvi poraz Spursima, dok su Bullsi na 100% učinku. Bullse je predvodio Bobby Portis s 18 poena i 8 skokova, a Denzel Valentine se opet raspucavao sa šutom 5/18 za 15 poena.

Zadnja utakmica večeri nam je ostavila Golden State Warriorse i prvi pick na draftu Bena Simmonsa u dresu Philadelphije 76ers. Ključni period susreta je bila treća četvrtina, točnije posljednjih šest minuta utakmice u kojima su Warriorsi napravili seriju 16:2 što je bilo dovoljno za pobjedu 85:77. Pet igrača Warriorsa je bilo s dvoznamenkastim brojem poena, a sa 16 su najbolji strijelci bili Keifer Skyes i Royce Oneal, dok je njihov jedini NBA potencijal i sigurni član Warriorsa u idućoj sezoni Patrick McCaw završio s 11 poena (šut 5/8).

Svijetla pozornice Simmonsu ukrao je Chris Wood s 22 poena, šut 8/12 i 5 skokova, dok je Ben standardno popunio sve moguće kategorije, 8 poena, 8 skokova, 6 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE