Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljetna liga, dan 2 – Russell show, Bender sve iznenadio

Utakmica Sunsa i Blazersa nam se poklopila s napadom na Rio, ali sreća da imamo dva oka i dovoljno tehnologije da izguramo ovakve probleme. Debi Dragana Bendera u dresu Sunsa se nije smio propustiti, a i dobro mu stoji dres. Prvi dojam je definitivno iznenađenje, lakoća kojom se Bender kreće po terenu je ugodna oku, te su mnogi ostali šokirani kako je ovakav talent pao u ruke Sunsima i već se govori o “velikoj krađi drafta”. Nije to loš početak.

Sunsi su lako svladali Blazerse, 86:73, a dominirao je Devin Booker s 28 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Njega treba pratiti kada krene sezona jer bi mogao imati fantastične brojke u ovoj mladoj ekipi Phoenixa. Bender je  utakmicu završio s 12 poena uz šut 4/13, 1/7 za tri poena, 3/6 s linije slobodnih bacanja i 7 skokova. Kod Blazersa se istaknuo igrač s povećim NBA iskustvom, Noah Vonleh s 12 poena i 11 skokova.

U slavlju odlaska na Rio upaljen je susret Celticsa i Bullsa zbog Jaylena Browna i Denzela Valentinea. Nisu pokazali ništa osobito, Brownu opravdanje mogu biti problemi s koljenom (9 poena, šut 3/15, dok Denzela je malo “trema pojela” jer nije uobičajeno kod njega da šutira 0/9 za tri poena i ukupno 4/16 za 8 poena. Glavnu riječ vodio je Bobby Portis sa 17 poena i 13 skokova koji je dobrom igrom osigurao pobjedu Bullsa 71:62. Prvi strijelac Celticsa nastavlja biti Terry Rozier s 13 poena.

Utakmica večeri je bila dvoboj prvog i drugog izbora na draftu, Bena Simmonsa iz 76ersa i Brandona Ingrama iz Lakersa. Svijetla pozornice ukrao im je D’Angelo Russell s 22 poena od toga 17 u drugom poluvremenu. Prvi centar Lakersa opet je bio Ivica Zubac sa 7 poena i 8 skokova, a briljantu all-round utakmicu je odradio Larry Nance Jr. s 13 poena, 8 skokova, 4 asistencije, 7 ukradenih lopti i 4 blokade.

Gdje smo stali s rookie zvijezdama. Simmons je opet bio prvi razigravač ekipe, ali je uz 8 asistencija imao i 7 izgubljenih lopti, a postigao je svega 8 poena za 30 minuta na terenu. Ingram se isto nije proslavio jer je korišten u roli šutera i iz 12 šuteva je postigao 7 poena.

Posljednja utakmica večeri bila je između Spursa i Warriorsa, a zanimljivo da je glavni trener bila Becky Hammond, nekada odlična WNBA igračica sa šest All-Star nastupa i karijerom dugom 15 godina. Malo o sudionicima. Prve violine Spursa su već drugu godinu u nizu bili Kyle Anderson (14 poena i 8 skokova) i Jonathon Simmons (7 poena), a Warriorsi su prezentirali svoj izbor na draft Patrica McCawa koji se upisao s 14 poena.

Odigrane su još četiri utakmice, a pravi šok priredili su Nuggetsi, 106:62 ili 44 razlike su doslovno razbili ekipu Grizzliesa. Uskrsnuo je 10. izbor s drafta 2010. godine, Jimmer Fredette s 26 poena, dok je ugodno iznenađenje bio 53. izbor s ovog drafta, Petr Cornelie s 19 poena uz šut 7/11 i 4/6 s linije slobodnih bacanja.

Ostali rezultati:

Nets vs. Cavaliers 79:73 (Nets – Sean Kilpatrick 19 poena; Cavs – Jordan McRae 27 poena)

Wizards vs. Jazz 88:73 (Wizards – Kelly Oubre 20 poena; Jazz – Trey Lyles 28 poena)

Mavericks vs. Heat 83:64 (Mavs – Jonathan Gibson 30 poena; Heat – Rodney McGruder 18 poena)

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE