Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljetna liga, dan 3 – Bender podbacio, Kris Dunn odličan

Trećeg dana ljetne lige odigrano je 8 utakmica u Las Vegasu, a nama najzanimljiviji susret bio je onaj posljednji između Phoenix Sunsa i Boston Celticsa. Bio je to dvoboj trećeg i četvrtog izbora ovogodišnjeg drafta, Jaylena Browna i našeg Dragana Bendera, ali obojica su zakazala. Bender je za 30 minuta na parketu ubacio 3 koša i ulovio 4 skoka uz šut iz igre 2/10, a izgubio je i 5 lopti, dok ništa bolji nije bio Brown s 5 koševa i 4 skoka te šut iz igre 0/9. Zato se za slavlje Sunsa 87:74 ponovno pobrinuo fantastični Devin Booker koji je ubacio 24 koša i dodao 7 asistencija, a jedva ga čekamo vidjeti na jesen u borbi s „velikim dečkima“.

Najbolju utakmicu dana igrali su Minnesota Timberwolvesi i Toronto Raptorsi. Raptorsi su slavili 80:82 nošeni na „krilima“ Normana Powella koji je s lakoćom realizirao catch-and-shoot situacije te šuteve iz driblinga. Na kraju se zaustavio na 29 koševa i 8 skokova, a očekuje se da bi ove sezone mogao imati veću ulogu u Torontu. Minnesota je s druge strane izgubila, ali sa smiješkom jer Kris Dunn igra odličnu košarku te se čini kao da bi se mogao odlično snaći kada krene „prava stvar“. Njegovu igru krasi borbenost i zalaganje u obrani, a u napadu je konstantan te vrlo dobro završava oko obruča, no ne boji se ni šuta. S toga jako podsjeća na Johna Walla i nastavi li s dobrim predstavama u sezoni, bit će legitimni kandidat za novaka godine. Jučer je zabio 21 koš i skupio 9 skokova i 4 asistencije.

Imali smo priliku gledati i Thona Makera u dvoboju Milwaukee Bucksa i selekcije razvojne lige. Maker je bio odličan ostvarivši double-double brojke sa 17 poena i isto toliko skokova te pokazuje da Bucksi mogu ozbiljno računati na ovog (valjda) 19-godišnjaka. Dobar je bio i Rashad Vaughn s 24 koša i 6 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se pobjedi selekcija koja je slavila rezultatom 91:86.

Prvi izbor drafta također je bio aktivan. Ben Simmons je postigao 18 koševa, no ovoga puta se nije previše gurao u organizaciju što je rezultiralo sa samo 3 asistencije, ali i isto toliko izgubljenih lopti što je poboljšanje od prekjučerašnjih 7. 76-ersi su izgubili od Chicago Bullsa 83:70, a u redovima Bullsa je bio najbolji Cristiano Felicio koji je ostvario double-double sa 17 poena i 10 skokova.

Valja još spomenuti i solidnu partiju Buddyja Hielda koji je u porazu New Orleans Pelicansa od Utah Jazza 79:72 postigao 21 koš i 7 skokova, od čega je zabio 5 trica iz 14 pokušaja.

Ostali rezultati:

Hawks vs. Wizards 88:80 (Hawks – Lamar Patterson 16 poena; Wizards – Kelly Oubre Jr. 21 poen)

Rockets vs. Kings 85:73 (Rockets – Sam Dekker 19 poena; Kings – Malachi Richardson 20 poena)

Spurs vs. Trail Blazers 85:69 (Spurs – Kyle Anderson 23 poena; Trail Blazers – Noah Vonleh 16 poena)

Latest Posts

NE PROPUSTITE