Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljetna liga, dan 4 – nova predstava Russella

U četvrtom danu Samsung ljetne lige odigrano je 8 dvoboja, a od „naših“ svoju vještinu predstavljali su Ivica Zubac te Duje Dukan.

Zubac je među fanovima Jezeraša već prozvan stealom drafta, a sinoć je u pobjedi svoje momčadi 78-65 nad Golden Stateom imao 9 poena s 5 skokova i 2 blokade na šut iz igre 3/3. Standardno se najviše iskazao D’Angelo Russell, sophomore momčadi iz Los Angelesa sa svojih 26 poena na šut iz igre 9/13. Drugi izbor ovogodišnjeg drafta, Brandon Ingram,  je blago rečeno podbacio sa 7 poena na šut iz igre 0/5 uz 7 skokova.

U drugoj zanimljivoj utakmici opet je Hrvatska bila zastupljena već spomenutim Dukanom, koji je u porazu od Pelicansa 66-70 zabio nula poena kroz dva promašena šuta. U toj utakmici igrala su još četiri zanimljiva igrača s ovog drafta, a najviše se iskazao šesti izbor, Buddy Hield, koji je kroz standardno ciglarenje na 23 šuta dao 23 poena, ali je imao još i 7 skokova, 5 asistencija te 3 ukradene lopte. On je bio najzaslužniji za pobjedu momčadi iz New Orleansa zbog serije poena u trećoj četvrtini koja je donijela preokret. Osim njega za nekadašnje Hornetse igrao je i Cheick Diallo koji nije imao učinak vrijedan spomena (5p, 7sk, 2/8 iz igre). Kod Sacramenta su se najviše iskazali Skal Labissiere (16p, 6sk) te novi Cedevitin razigravač, David Stockton (12p, 4as), sin legendarnog playmakera Utah Jazza, dok je lottery pick Georgios Papagiannis podbacio s 1 poenom kroz 20 minuta igre.

U još jednom dvoboju koji je bio napet do završnice imali smo priliku gledati bivšu sveučilišnu zvijezdu, Jimmera Fredettea, zajedno s lottery pickom Jamalom Murrayem te španjolskim talentom Juanom Hernangomezom. Oni su u toj utakmici izgubili od Heata 92-81, a najviše se iskazao Murray sa svojih 29 poena te Hernangomez s double-double učinkom od 14 poena i 12 skokova uz 5 asistencija. Jimmer je također bio izvrstan, ali njemu je na ljetnoj ligi to već standard, tako da ako ovako nastavi, možda mu tamo i umirove broj.

U dvoboju između Bucksa i Grizzliesa svjetla su bila uperena na Wadea Baldwina IV. te iznenađujućeg lottery izbora Bucksa, Thona Makera. Atletični playmaker je odigrao solidnu utakmicu (13p, 6sk) dok je australski upitnik zabilježio double-double od 10 poena i 10… faulova. Grizzliesi su odnijeli pobjedu 85-81, a uz Vanderbiltovog potomka najviše je doprinio D-ligaš D.J. Stephens s 21 poenom.

Brooklyn je odnio pobjedu nad Hawksima, a od budućih rookieja u box scoreu se nije nitko previše iskazao, ali to je i očekivano s obzirom na to da je Atlanta birala dva 3&D igrača koji svoju snagu prikazuju na obrambenom dijelu terena. Najbolji strijelac utakmice bio je Chris McCullough sa 16 poena. Netsi su pobijedili 72-65.

Rocketse je blow-outala selekcija D-Lige, a na pobjedničkoj strani našli su se momci iz razvojne lige. Najviše su zabili Joel Wright (19p) te Jaron Johnson (17p) dok je kod Rocketsa najbolji bio to-be-sophomore Montrezl Harrell s 18 poena.

U pobjedi Northa nad Dallasom 80-69 najviše se iskazao ovogodišnji playoff as momčadi iz Toronta Norman Powell s 23 poena, dok je njihov mladi centar Jakob Poeltl odigrao solidnu utakmicu s 9 poena na 4/5 šut iz igre. Kod Dallasa je najviše zabio Jameer Warney (14p).

Peti izbor Kris Dunn u susretu Timberwolvesa i Cavsa bio je na klupi cijelu utakmicu što se vidjelo s obzirom na to da je momčad iz Ohija otpuhala Minnesotine mladce. U gubitničkoj momčadi se nitko nije previše iskazao dok je kod pobjednika Raphiael Putney zabio 19 poena, a odličan je bio i niski razigravač, izbor druge runde Kay Felder s 15 poena.

Večeras se odigrava šest susreta, a zastupljen je i naš Dragan Bender čiji Phoenix igra u 00:30.

Latest Posts

NE PROPUSTITE