Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljetna liga, osmi dan – double-double Ivice Zubca

Osmog dana NBA Ljetne lige u Las Vegasu odigrali su se susreti poraženih momčadi iz druge runde u tzv. „utješnoj rundi“. Ukupno osam utakmica, a s najvećim hypeom smo čekali nastupe Duje Dukana i Ivice Zubca.

U prvoj utakmici dana Dukanovi su Kingsi izgubili od San Antonio Spursa 90:86 u produžecima. Duje je za nešto više od 16 minuta na parketu ubacio 8 poena uz ulovljena 3 skoka i 4 asistencije. Najbolji pojedinac je bio Haićanin Dejonte Murray koji je u Vegasu pokazao kako Gregg Popovich može računati na njega kao alternativu Tonyju Parkeru. Zabio je nekoliko ključnih lopti za produžetak, a uz to je vješto servirao suigrače. Susret je završio s 20 poena, 9 asistencija i 4 ukradene lopte.

Drugi naš predstavnik također nije imao razloga za slavlje zbog rezultata, ali jest zbog svoje odlične igre. Ostvario je double-double sa 16 koševa i 11 skokova, a tome je dodao i monstruoznih 6 blokada. Američki mediji nakon svake njegove partije pričaju kako su ga Lakersi „ukrali“ na ovogodišnjem draftu jer u Ivi

inoj igri se vidi spoj talenta, volje za dokazivanjem i one košarkaške lukavosti. Brandon Ingram je također bio odličan. Drugi pick je zabio 22 koša uz odličan šut 9/13, a pridodao je i 5 skokova. Bez D’Angela Russela nisu mogli pa su tako Jazzeri ugrabili pobjedu 92:88. Najbolji u njihovim redovima bio je „Ukrajinac“ Joel Bolomboy s 20 koševa i 7 skokova.

Prvi pick je također bio aktivan nakon 2 propuštene utakmice. Ponovno ga je bilo u svakoj statističkoj kategoriji pa je u pobjedi 76-ersa nad Heatom 74:66 ubilježio 15 koševa, 10 skokova i 6 asistencija, ali izgubio je i 6 lopti te se u Vegasu pokazalo kako ima s tim puno problema. Show mu je ipak ukrao suigrač Shawn Long koji je za 18 minuta zabio 18 koševa i skupio 10 skokova, a zanimljivo je da ga ove godine nitko nije izabrao na draftu.

Zanimljiv dvoboj gledali smo između Boston Celticsa i Portland Trail Blazersa. Portland je pobijedio 80:75, a odličnu utakmicu je odigrao Pierre Jackson koji je sa svojih 180 centimetara predvodio Portland. Zabio je 20 koševa i dodao 8 asistencija te 5 skokova. Prošlu sezonu je igrao u razvojnoj ligi, a sudeći po ovoj partiji mogao bi dobiti ugovor i u NBA-u. Kod Kelta je najbolji bio treći pick Jaylen Brown s 23 koša, 7 skokova i 5 ukradenih lopti. Dobrim igrama u Vegasu je možda otklonio sumnju navijača jer je po statistici bio bolji od Simmonsa i Ingrama.

Ostali rezultati:

Bucks vs. Rockets 89:92 (Bucks – R. James 19 poena; Rockets – M. Harrel 20 poena)

Warriors vs. Mavericks 74:80 (Warriors – W. Shepard 19 poena; Mavericks – C. Behanan 14 poena)

Hawks vs. Grizzlies 89:79 (Hawks – B. Cotton 18 poena; Grizzlies – V. Hunter 18 poena)

Pelicans vs. D-leauge selection 76:88 (Pelicans – J.McKay 16 poena; Selekcija – Q. Cook 19 poena)

Latest Posts

NE PROPUSTITE