Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljetna liga: Phoenix jedva, Warriorsi uvjerljivo do finala

Sinoć je održan pretposljednji dan Ljetne lige u Las Vegasu, odnosno polufinalni susreti završnog turnira. Pobjedama su nastup u finalu izborili Phoenix Sunsi i Golden State Warriorsi.

Prvi su na teren izašli košarkaši Miami Heata i Phoenix Sunsa. Blaga prednost bila je na strani Phoenixa budući da su imali savršen omjer 5-0, dok je Miami do ove faze došao unatoč dva poraza u početnom dijelu. Utakmica je bila veoma izjednačena, iako je Phoenix u drugoj četvrtini napravio dvoznamenkastu prednost, no Miami se u trećoj vratio i gledali smo veoma uzbudljivu završnicu.

Koš za pobjedu postigao je Markieff Morris, dobio je loptu na trici te se sjurio pod koš i poentirao. Miamiju je ostalo dvadesetak sekundi za posljednji napad, ali nisu dobro odigrali, Sunsi su izborili “mrtvu” loptu i sudačko podbacivanje 4 sekunde prije kraja te su uspjeli loptu izbaciti na polovicu Miamija, što je bio kraj utakmice. Morris je susret završio s 10 poena i 7 skokova, a njegov brat Marcus ubacio je 17, dok je P.J. Tucker bio najbolji s 19 poena. Kod Heata je James Ennis ubacio 25 poena uz 9 skokova, a James Nunnally 24 poena, uz šut za tri poena 5/6.

Drugi polufinalni susret nije bio toliko uzbudljiv jer je Golden State u prvom poluvremenu napravio prednost od 12 poena koju je uspio sačuvati do kraja i slavio sa 75:67 nad Charlotte Bobcatsima. Warriorse je predvodio Cameron Jones sa 16 poena, ali prvo ime susreta bio je Draymond Green s 15 poena i 12 skokova. Kod Bobcatsa su po 13 poena postigli Troy Daniels i Brandon Triche, a nisu igrali njihovi najbolji pojedinci Cody Zeller i Michael Kidd-Gilchrist.

Rezultati (polufinale):

Miami Heat – Phoenix Suns 89:91
(Ennis 25p, 9sk, Nunnally 24p; Tucker 19p, Marc. Morris 17p)

Charlotte Bobcats – Golden State Warriors 67:75
(Triche 13p, Daniels 13p; Jones 16p, Green 15p, 12sk)

Finale (ponedjeljak):

01.00 Golden State Warriors – Phoenix Suns

Latest Posts

NE PROPUSTITE