Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ljubljanski Dragon sjajnom partijom odveo Miami do pobjede protiv Celticsa

Bam Adebayo je sinoć imao jedan od najvažnijih trenutaka svoje mlade NBA karijere. Trica Jimmyja Butlera na preostalih 12 sekundi dovela je Miami u vodstvo, a Adebayo je potom spriječio da se Boston Celticsi vrate nevjerojatnom i zapanjujućom “bananom” na Jaysonu Tatumu te je Miami Heat u finalu istočne konferencije nakon produžetaka upisao prvu pobjedu rezultatom 117-114.

”Kad imate ovakvu konkurenciju, jednostavno morate odigrati predstavu koju zapravo ni ne možete objasniti ”, rekao je trener Miamija Erik Spoelstra. “A to je večeras učinio Bam.”

Heat je u uvodnim minutama zaostajao za 13, a u zadnjoj četvrtini za 14 poena i činilo se da se neće vratiti u utakmicu. No, pronašli su način za preokret u produžecima, te su ostvarili već devetu pobjedu u ovogodišnjem doigravanju (ukupan skor 9-1).

Goran Dragić postigao je 29 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, Jae Crowder postigao je 22, Butler je imao 20, Tyler Herro je bio na korak od triple-double učinka (12 poena, 11 skokova i 9 asistencija), dok je Adebayo postigao 18 poena uz ključnu blokadu na kraju utakmice.

Tatum je za Celticse postigao 30 poena, Marcus Smart imao je 26, Walker 19, a Jaylen Brown 17 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE