Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Los Angeles Clippers: Paul ipak seli u LA?

Nakon dugo vremena, pred manje eksponiranim klubom iz Los Angelesa je svijetla buduænost. Nekoliko dobrih izbora na draftu zadnjih 2-3 godine stvorilo je od Clippersa perspektivnu momèad koja se možda veæ ove sezone može oèekivati u playoffu.

Zaštiæeni igraèi:
DeAndre Jordan

Momèad Golden State Warriorsa ponudila je Jordanu ugovor od 40 milijuna dolara za iduæe èetiri godine, no gotovo je sigurno da æe Clippersi “meèirati” ponudu Warriorsa i time zadržati ovog 23-godišnjeg perspektivnog centra. Možda se èini malo previše, no kada 29-godišnji Tyson Chandler dobiva od Knicksa za isto razdoblje 58 milijuna, ovo se èini kao sasvim solidno ulaganje u buduænost gledajuæi Jordanov potencijal, te veæ sada solidnu produkciju i razumijevanje u igri sa Blakeom Griffinom.

Nezaštiæeni igraèi:
Jamario Moon, Craig Smith

Ova dvojica igraèa nisu prošle sezone imali odveæ zapažen uèinak u dresu Clippersa, tako da i njihov odlazak neæe previše utjecati na status momèadi.

Igraèi pod ugovorom:
Chris Kaman, Maurice Williams, Blake Griffin, Randy Foye, Ryan Gomes, Eric Gordon, Al-Farouq Aminu, Eric Bledsoe, Brian Cook, Willie Warren, Caron Butler

Više nije tajna da Clippersi ciljaju na usluge Chrisa Paula (šanse su im bitno narasle povlaèenjem Lakersa iz kombinacija), te da u pokušaju njegova dovoðenja osim Griffina i vjerojatno Gordona, nitko drugi neæe biti nedodirljiv.

Potpisivanjem dugogodišnjeg ugovora s Jordanom uprava kluba æe jasno dati do znanja Chrisu Kamanu kako je najvjerojatnije došlo vrijeme njegova rastanka s momèadi u kojoj je zapoèeo svoju karijeru. Kao igraè kojem istièe ugovor, mogao bi poslužiti kao dobar mamac za klubove koji žele osloboditi prostor pod salary capom.

Mo Williams je trenutno nominalno prvi razigravaè kluba, no u sluèaju tradea za Paula, gotovo sigurno je da æe on krenuti u suprotnom smjeru.

Poèetkom prijelaznog roka potpisan je ugovor sa Caronom Butlerom, koji bi trebao pojaèati prošle sezone najslabiju poziciju “trojke” u ekipi. To takoðer znaèi da klub na toj poziciji još uvijek ne vjeruje dovoljno mladom Aminuu, koji æe èekati i u narednoj sezoni najèešæe priliku s klupe, ako u meðuvremenu ne bude, kao mladi perspektivni igraè koji je uvijek na cijeni, mijenjan u drugi klub u svrhu viših ciljeva (superstara koji bi mogao Clipperse uèiniti konkurentnima bilo kome u ligi). U istoj situaciji je i playmaker Eric Bledsoe, koji je u više navrata prošle sezone pokazao raskoš svog talenta.

Kandidati za otpis ugovora:
Ryan Gomes, Randy Foye

Najizgledniji kandidat za eventualni otpis ugovora kod Clippersa je Ryan Gomes, kojem je klub u iduæe dvije sezone još dužan ukupno 8 milijuna dolara. Kao malena moguænost se ovdje spominje i Randy Foye, koji je ipak solidan osiguraè za obje bekovske pozicije u momèadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE