Monday, July 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Los Angeles Clippers

Ekipa koja prije ulaska u prošlu sezonu, po imenima, mnogo obeæavala. Ali, što zbog ozljeda, što zbog lošije kemije završila je sa katastrofalnih 19 pobjeda.

Kako svako zlo donosi i nešto dobro, njima se osmjehnula sreæa preko lutrije drafta. Dobili su prvi izbor i doveli veliku nadu Blake Griffina. Sa njime u ekipi, odluèili su kako im više ne treba 17 milijuna dolara po sezoni vrijedan Zach Randolph kojeg su mijenjali i doveli nekoliko igraèa èime bi trebali dobiti na dubini.

Sada je to ekipa koja ima spoj mladost i iskustva, a istovremeno kvalitetu i širinu. Tu su mladi igraèi koji mnogo obeæavaju; Eric Gordon, Al Thornton, DeAndre Jordan i Griffin, provjerena kvaliteta; Marcus Camby, Chris Kaman, Baron Davis, te igraèi koji sa klupe mogu dodatno dignuti kvalitetu ekipe; Sebastian Telfair, Ricky Davis, Craig Smith, Rasual Butler.

Transferi:

Najzvuèniji ime je sigurno novak Blake Griffin. Veæ je do sada pokazao da time što su njega uzeli, nisu pogriješili. Zna zabiti, dobar u skoku, ima dobar pregled igre i zna dodati, a prema izvještajima iz kampa, jako brzo se uklopio i u igru u obrani koju preferira GM i trener Mike Dunleavy. Koliko vjeruju u njega pokazuje i èinjenica da su se jako brzo riješili krilnog centra Randolpha da bi time otvorili prostor za njega u prvoj petorci. Ostaje da se nadamo da njegov napredak neæe usporiti ozljede sa kojima u posljednjih par mjeseci i nije imao sreæe.

Zamjenama igraèa su uspjeli dovesti Telfaira, Smitha i Butlera. Svi su tu sa razlogom i trebali bi biti veliki plus Clippersa. Telfair je klasièni play koji bi trebao biti zamjena za ne uvijek raspoloženog i zbog ozljeda upitnog Barona. Butler je odlièan šuter, što je opet pokazao u predsezoni, i on bi se trebao nadopunjavati sa mladim Gordonom na bek šuteru ili Thorntonom na poziciji niskog krila. Smith je polivalentan igraè pod koševima i s obzirom na probleme centarskog dvojca Kaman-Camby sa ozljedama mogao bi dobiti solidan broj minuta na terenu.

Kljuèni igraè:

Baron DavisBaron Davis. Ulaskom u prošlu sezonu i njegovim prelaskom iz Warriorsa u Clipperse najavio je novo razdoblje u svojoj karijeri. Nažalost, sve je ostalo samo na najavama. Izvanredan igraè, All-Star potencijal, gdje je bio dva puta do sada, ali jako nepredvidljiv. Prema vijestima, radio je jako ozbiljno preko ljeta i odavno nije bio ovako spreman. Igraè koji je veæ pokazao da može konstantno biti na 20 koševa i 10 asistencija po susretu cijeli sezonu i kao takav bi mogao odvesti Clipperse u doigravanje, ali …

Prednosti i mane:

Imaju kvalitetna rješenja pod koševima kako u napadu tako i u obrani, imaju igraèe koji mogu razbiti protivnika sa poludistance i za tri poena, imaju savršenu kombinaciju mladosti i iskustva, dubinu sa po dva odlièna igraèa na svakoj poziciji. Svi preduvjeti za doigravanje su tu.

Mana su i njima ozljede. Nikako da odrade jednu sezonu bez dužih ozljeda kljuènih igraèa. Sada, kako imaju veæi izbor igraèa, to bi trebao biti nešto manji problem.

Prognoza:

Kada pogledam roster, previðam borbu za jednu od nižih pozicija u doigravanju. Opet, kada se sjetim da sam prošle sezone predviðao slièno, a oni završe sa 19 pobjeda kao pretposljednja ekipa lige, onda bolje da se osiguram sa nekih 35-40 pobjeda i 9 do 12 mjestom na zapadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE