Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Los Angeles Clippersi prodani za dvije milijarde dolara

Nakon rasističkog ispada vlasnika Clippersa Donalda Sterlinga, koji je suspendiran doživotno, NBA liga ga je prisilila da proda Clipperse. Prodaju je trebala završiti Donaldova žena, Shelly Sterling. Čini se da je dogovor postignut i da su Los Angeles Clippersi dobili novog vlasnika.

Kako piše na službenoj internetskoj stranici NBA lige, Shelly Sterling je potpisala sporazum za prodaju Los Angeles Clippersa bivšem šefu Microsofta Steveu Ballmeru za rekordne dvije milijarde dolara. To je najveća ponuda dosad za kupnju neke NBA ekipe. Još se čeka službeno dopuštenje NBA.

No, kako je Donald Sterling prvi vlasnik kluba s preko 50% dionica, jedino on može odlučiti želi li prodati Clipperse Ballmeru. Kako ke izjavio njegov odvjetnik, Donald odbija prodati Clipperse bivšem vlasniku Microsofta. NBA naravno može pomoći Donaldovoj ženi Shelly, ali sve će se to znati sljedeći tjedan.

Donald Sterling je kupio Clipperse 1981. za nešto više od 12 milijuna dolara. Ako ih bude prodao za dvije milijarde dolara, to bi bio rekord franšize u NBA.

Magic Johnson je izjavio na svom Twitter profilu kako čestita svome prijatelju Steveu Ballmeru na kupnji Clippersa, kako on voli košarku i dobar je biznismen i da će zasigurno biti veliki dobitak za Los Angeles i za ljude koji žive u Gradu anđela.

Latest Posts

NE PROPUSTITE