Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Los Angeles Lakers: Svi osim Kobea na tržištu

Kobe Bryant želi, nakon prošlosezonskog fijaska Lakersa u konferencijskom polufinalu protiv Dallasa, pokazati svima kako još nije sve u borbama za prsten NBA prvaka. Meðutim, moguæe je da æe mu ove sezone biti potrebna pomoæ suigraèa više nego ikada ako se želi opet popeti na tron rezerviran za najbolje. Zato su Lakersi veæ najavili “lov” i na Dwighta Howarda i na Chrisa Paula.

Zaštiæeni:
/

Lakersi neæe imati problema oko zadržavanja zaštiæenih igraèa jer ih niti nemaju.

Nezaštiæeni:
Shannon Brown, Theo Ratliff, Joe Smith

Od navedenih igraèa, svakako je najzanimljiviji i Lakersima najbitniji Shannon Brown, koji je izrastao u solidnog igraèa, èije bi kvalitete odlaskom u neki slabiji klub došle do još veæeg izražaja.

Ratliff i Smith bili bi od neusporedivo veæe koristi da se sada nalazimo na kraju 2001., a ne 2011. godine. Ovako su obojica veterani koji skupljaju sitnice na parketu s klupe, tako da nedostatak njihovih usluga svakako neæe ostaviti traga na igru Lakersa u nadolazeæoj sezoni.

Pod ugovorom:
Kobe Bryant, Pau Gasol, Andrew Bynum, Lamar Odom, Metta World Peace, Luke Walton, Steve Blake, Derek Fisher, Matt Barnes, Derrick Caracter, Devin Ebanks

Svi glavni igraèi Lakersa su pod ugovorom za sljedeæu sezonu, no to prema zadnjim informacijama iz Los Anglesa ne znaèi neku osobitu sigurnost za bilo koga tko se ne zove Kobe. Naime, Lakersi æe pokušati u ovom prijelaznom roku dovesti Dwighta Howarda i Chrisa Paula ili možda èak obojicu. Èinjenica je da bilo koji dvojac iz trokuta GasolBynumOdom je jedna od najkvalitetnijih ponuda za bilo kojeg od veæ navedenih superstara.

Ukoliko ipak sastav Lakersa ostane nepromijenjen, nitko ih neæe unaprijed otpisivati iz utrke za naslov, premda neæe glasiti, kao proteklih godina, za najveæe favorite. Gasol je opet, kao i u finalu 2008., pokazao labilnost u najbitnijim utakmicama, dok je od Bynuma teško oèekivati da æe sezonu proæi neokrznut ozljedama. Tu su još Lamar Odom i Metta World Peace (poznatiji kao Ron Artest), od kojih se ipak može oèekivati lagani pad u produkciji (kod posljednjeg je taj pad veæ zadnje dvije godine itekako oèit) ove sezone.

Najbolnija toèka u momèadi, ako ne bude nekih drastiènih promjena u momèadi, ostaje pozicija razigravaèa, na kojoj se teško može naæi lošije pokrivena momèad od Lakersa u cijeloj ligi. Derek Fisher, koliko god znaèaja nosio za momèad, veæ odavno nije materijal za startnog razigravaèa, a i dovoðenje Stevea Blakea u prošlosezonskom prijelaznom roku se pokazalo razoèaranjem.

Kandidati za otpis:
Luke Walton, Steve Blake, Metta World Peace

Kao najveæi kandidati se spominju tri imena: Luke Walton, Steve Blake i Metta World Peace. Walton ima, ako se njega pita, iznimno dobar ugovor kojim æe u naredne dvije sezone, dok ugovor ne istekne, zaraditi gotovo 12 milijuna dolara (i sad æe netko reæi da su mjesta uz parket u Staples Centru skupa). U boljoj poziciji u odnosu na dva preostala imena Walton je jedino po pitanju dužine ugovora. Naime, Blakea i World Peacea æe Lakersi morati “trpjeti” još tri godine (Blake 12 milijuna, Peace skoro 22 milijuna), osim ako ih èudom ne ”utrpaju” nekome u nekakvom tradeu (Orlando?).

Treba spomenuti i malu moguænost Waltonovog odlaska u mirovinu zbog velikih problemima s leðima, što bi Lakersima omoguæilo da se na kraju riješe i njega, a potom najvjerojatnije i Metta World Peacea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE