Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Los Angeles Lakersi daleko ispred svih

Ove godine Zapad nije toliko ujednaèen kao lani, trenutno su Lakersi stepenicu iznad Utaha, Portlanda i Phoenixa. Najveæe razoèaranje  su igraèi Los Angeles Clippersa s dvije i Oklahoma City Thundera s jednom pobjedom.

Veæih promjena meðu ekipama koje idu u playoff u odnosu na prošlu sezonu nema, osim što su tu Portland Trail Blazersi, koji su ispod granice gurnuli Mavarickse. San Antonio je konaèno kompletan,a Billups je preporodio ekipu Denvera. Više se oèekuje od igraèa Golden Statea, dok ostalih veæih iznenaðenja nema.

Ljestvica:

1. Los Angeles Lakers   14-1
2. Denver Nuggets    12-6
3. Portland Blazers   12-6
4. Phoenix Suns    11-7
5. Utah Jazz   11-7
6. Houston Rockets   11-7
7. New Orelans Horners 9-6
7. San Antonio Spurs 9-7
—————————————–
9. Dallas Mavericks   8-8
10. Golden State Warriors   5-12
11. Minnesota Timberwolves   4-11
12. Sacramento Kings    5-14
13. Memphis Grizillies   4-13
14. Los Angeles Clippers   3-13
15.  Oklahoma City Thunderd   2-16

1. Los Angeles Lakers
Oèekivano ili ne, ali oèito je da su Lakersi ove godine odluèili napraviti korak više i osvojiti novi prsten. Na klupi je odlièni Phil Jackson, dok na terenu imaju MVP-ja Kobea Bryanta, Lamara Odoma, Paua Gasola, Andrewa Bynuma, Trevora Arizu, Dereka Fishera i ostale. Zar postoji bolja kombinacija? Vjerojatno ekipa kojoj se je prije poèetka sezone pripisavalo najviše moguænosti za naslov, a zasad su uz Boston najdominantniji u ligi.

2. Denver Nuggets

Dolazak Billupsa ili odlazak Iversona? Trenutno je vaga na strani dolaska Billupsa, jer su Nuggetsi upisali nekoliko uzastopnih pobjeda te se time prikljuèili samom vrhu na Zapadu. Ekipu odlièno vuèe prva zvijezda kluba Carmelo Anthony, ali teško je za oèekivati da su sposobni napraviti neki veæi rezultat pogotovo poslije gubitka svog bivšega èuvara reketa, Marcusa Cambya, koji od ove sezone nosi dres Clippersa.

3. Portland Trail Blazers
Tako mladi, a tako dobri. Ekipa prepuna talenta u kojoj prosjek prve petorke iznosi 22,6 godina. Na krilima odliènog Brandona Roya, Grega Odena, LaMarcusa Aldridgea i ostalih, toj ekipi je samo nebo granica i ne bi bilo iznenaðenje kad bi ove godine bili dio malog NBA finala na Zapadu, pod uvjetom da Oden ostane zdrav.

4. Phoenix Suns
Sunsi su kao vino, što su stariji to su bolji. Shaq je od ove sezone poèeo odbrojavati svoje posljednje dane u NBA ligi, ali svejedno su mu brojke na All-Star razini. Amare Stoudemire nikad bolji i snažniji, dok Nasha njegova nevjerojatna košarkaška inteligencija drži meðu najboljima organizatorima igre na svijetu i zasjenjuje njegove fizièke nedostatke. Kad tu pribrojimo obrambenog specijalista Raju Bella, te Hilla i Barbosu, nije potrebno NBA znanje da bi zakljuèili kako ovo može biti njihova sezona

5. Utah Jazz
Kad imaš u ekipi èetiri All-Star igraèa (Boozer, Williams, Okur, Kirilenko) te nekoliko solidnih igraèa (Brewer, Korver…), onda su ambicije navijaèa, kluba i ljubitelja NBA lige svakako veæe od trenutnih. S malo sreæe legendarni trener Jerry Sloan bi mogao konaèno osvojiti svoj prvi NBA prsten.

6. Houston Rockets
Dolaskom Rona Artesta koji je poznat po svom temperamentu i odliènoj obrani dobili su dodatnu širinu koju je trebala Yao Mingu i Tracyu McGradyu. Pitanje je samo može li Houston konaèno pokazati da su ekipa koja vrijedi više od prvog kruga playoffa.

7. New Orleans Hornets
Veæ sam za nekoliko ekipa napomenuo kako bi mogli osvojiti naslov ili kako bi ovo mogla biti njihova sezona, a upravo to bi moglo vrijediti i za Hornetse, koji su lani nes(p)retno izgubili u sedmoj utakmici polufinala zapada protiv Spursa. Paul nikad bolji i po mnogima trenutno èak najbolji na svijetu, a tu je i dalje stara ekipa s Westom, Chandlerom i Stojakoviæem. Možda je toj ekipi upravo trebao James Posey, koji može unijeti onu prevagu iz odliènih u najbolje.

8. San Antonio Spurs
Poèetak sezone nije izgledao bajno, pogotovo ne kad se Tony Parker, koji je odlièno otvorio sezonu, pridružio Argentincu Emanuelu Ginobiliju na listi ozlijeðenih. Sezonu su otvorili sa omjerom 3-1, ali velika trojka je ponovno na okupu, dok nova neparna godina ulijeva dodatan optimizam za ponovni NBA prsten

Mogli bi reæi da je ove godine je Zapad podijeljen na tri grupe, na vrhu su ekipe koje se bore za prvo mjesto, zatim ekipe koje èuvaju svoje mjesto meðu osam najboljih, te posljednja grupa oèito bez veæih moguænosti za playoff, osim Dallas Mavericksa. Upravo je Dallas devetoplasirana ekipa i prva ekipa koja nema pozitivan omjer na Zapadu. Gubitak Barona Davisa jako je utjecao na momèad Golden Statea, koji je u veoma lošem ritmu. Nisu jedini, jer ni Clippersi koji imaju upravo spomenutog Davisa i Cambya nisu ispunili oèekivanja prije poèetka sezone, dapaèe, trenutni dojam je katastrofalan. Tri pobjede u 15 utakmica svakako ne ulijevaju optimizam u nastavak sezone, dok su igraèi Oklahoma Citya uspjeli upisat dvije pobjede, a svaka nova æe biti veliki uspjeh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE