Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi na Floridi, Utah protiv Dallasa

Danas su na rasporedu samo tri NBA susreta. Prvi i najzanimljiviji dvoboj veèeri æe biti u Miamiju gdje LeBron i Heat doèekuju Bryanta i Lakerse. U isto vrijeme æe u Houston igrati Rocketsi i Hornetsi koji traže prekid svoje negativne serije, a za kraj noæi nam ostaje još jedan zanimljiv dvoboj izmeðu Jazzera i Mavericksa.

Miami Heat – Los Angeles Lakers  02.00

Miami (9-4) je sjajno ušao u seriju od 5 uzastopnih domaæih utakmica. Dobili su prekjuèer Spurse sa 22 poena razlike i spremno doèekuju Lakerse pa i ostatak ekipa koje æe ugostiti kasnije. U toj zadnjoj pobjedi sjajni su bili James (33 poena, 10 asistencija, 5 skokova) i Bosh (30 poena, 8 skokova, 5 asistencija) no trebaju zahvaliti i odliènom Mikeu Milleru koji je sa klupe ubacio 18 poena (trice 6-6) i imao 4 skoka. To mu je bio prvi nastup u ovoj sezoni i pokazao je da æe dobro doæi Spoelstri koji uz Colea i Haslema nema baš nekog prevelikog izbora na klupi. Za veèerašnji ogled i dalje je upitan Dwyane Wade koji muku muèi sa svojim zglobom. U goste im stižu Lakersi (10-5) koji su kao i Spursi došli u dva dana odigrati dva susreta protiv ekipa sa Floride. Bit æe to sraz jedne od najboljih obrana lige (Lakers) i jedne od najgorih (Heat), no mora se napomenuti kako je Heat daleko najbolja napadaèka ekipa dok su Lakersi u ‘donjem domu’ što se toga tièe. Zadnji mukotrpni susret su dobili protiv Dallasa tricom Fishera dvije sekunde prije kraja i dolaze po novu pobjedu. Bit æe bez rezervnog playmakera Stevea Blakea koji je odsutan radi ozljede. Njega je dosta solidno u ovih par susreta zamijenio mladi Darius Morris koji pokazuje znakove talenta i Mike Brown bi ga mogao i dalje dosta koristiti.

Malu prednost dajemo domaæinu radi svojih navijaèa i domaæeg parketa no budu li Lakersi više koristili Bynuma i Gasola neæe biti lako Miamiju. Probati under na Bryanta jer æe cijelu veèer na sebi imati Jamesa ili Battiera (ako Wade izostane) koji su specijalisti za obranu.

Houston Rockets  –  New Orleans Hornets  02.00

Houston Rocketsi (7-7) su ubilježili èetvrtu pobjedu zaredom kada su u srijedu ugostili Detroit Pistonse. Domaæini su 97:80 pobjedom došli do 5-1 omjera u Toyota Centru. Protiv Pistonsa èak šest igraèa je postiglo dvoznamenkasti broj koševa, a najefikasniji je bio dvojac  Scola – Dalembert sa 14 poena svaki, a zajedno su imali 17 skokova.  Muke po New Orleans Hornetse (3-11) se nastavljaju i dalje. Noæas su na svom terenu izgubili od Memphis Grizzliesa 93:87. Momèad Montyja Williamsa je tako izgubila pet utakmica zaredom, a èak 11 po posljednjih 12. Jarrett Jack je ponovo bio najbolji igraè Hornetsa  sa 27 poena, dok je Trevor Ariza  nakon što je propustio  osam utakmica zbog ozljede zabio 18 koševa.

Houston Rocketsi su veliki favoriti u ovoj utakmici i pobjeda New Orleansa bi bila iznenaðenje. Možemo oèekivati mali broj poena jer æe Hornetsi pokušati što više usporiti igru kako bi poveæali svoje šanse.

Utah Jazz  –  Dallas Mavericks  04.30

Momèad Utah Jazza (9-4) je pomalo iznenaðujuæe ušla u sezonu. U utorak su igrali protiv Los Angeles Clippersa te ih bez veæih problema pobijedili sa 29 poena razlike (108:79). Momèad iz Salt Lake Cityja je odigrala odlièno u obrani i zaustavila Clipperse na samo 36,5 % šuta iz igre. Paul Millsap je zabilježio 20 poena, a uz njega najbolji je bio C. J. Miles koji je  ušao s klupe i postigao 19 poena. Josh Howard neæe biti spreman za ovu utakmicu, ali bi se mogao na terenu pojaviti Derrick Favors koji se oporavio od ozljede gležnja. Dallas Mavericksi (8-7)  dva dana nakon što su izgubili od Lakersa u posljednjim sekundama utakmice isto im se dogodilo noæas protiv Clippersa u jednoj zaista vrlo uzbudljivoj završnici. Utakmica je bila vrlo zanimljiva i neizvjesna, a bilo je èak 16 promjena vodstva i 10 izjednaèenja.  Dirk Nowitzki je zabio 17 poena, ali je iz igre pogodio samo 6 od 18 lopti, Delonte West je takoðer zabio 17. Mavsi su na 0-5 omjeru u gostima kada igraju protiv momèadi sa Zapada, a ponovo æe biti bez Vincea Cartera koji je otputovao u Dallas lijeèiti ozljedu stopala.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje i najbolje bi ju bilo izbjeæi, no kako se moramo za nekoga odluèiti to su onda Dallas Mavericksi. Nakon loše veèeri Dirk Nowitzki bi trebao odigrati puno bolje pa bi bilo dobro pokušati odigrati over na njega.

Latest Posts

NE PROPUSTITE